Geld verdienen met mobiele datingsites

geld verdienen mobiele datingsiteVolgens een nieuws rapport van Juniper Research groeien de inkomsten uit mobiele dating en chatrooms tot bijna $1,4 miljard in 2013.

Aan de vooravond van de doorbraak van mobiele dating is het moeilijk in te schatten hoe groot deze markt gaat worden. In mei 2008 berichtte Juniper Research in een ander rapport nog dat de winsten uit dating en chat op de mobiele telefoon zouden oplopen tot $1 miljard in 2010. De cijfers lijken aan de hoge kant. Robin Wauters, consultant en blogger op Techcrunch, verwacht dat de grootste groei zal komen van bekende dating sites die een mobiele versie lanceren.

Veel sites die nu in de markt worden gezet lijken mobiele versies tezijn van bestaande datingsites. Het wachten is op sites die het mobieleaspect nog beter weten te benutten. Het gaat om begrijpen waar enwaarom de gebruiker zich bevindt. Context is belangrijker dan content.Afhankelijk van de plaats waar gebruikers zich bevinden, zoudenbijvoorbeeld andere matches kunnen worden gepresenteerd. Voorlopers op dit gebied zijn de  snelgroeiende startups Meetmoi en Flirtomatic die zich enkel en alleen richten op location-based dating.

De vraag blijft hoe al deze nieuwe initiatieven uiteindelijk geld gaanopleveren. Juniper Research verwacht dat het grootste deel van de winstzal komen uit flat-rate abonnementsgeld. Er zijn ook andere businessmodellen denkbaar: een bedrag per verstuurd bedrag vragen of inkomstenwerven uit de verkoop van additionele diensten.

1,4 miljard omzet in 2013? Wil dat gebeuren, dan moeten datingsites nu al op zoek gaan naar het meest geschikte business model. Anders zie ik deze markt nooit zo groot worden.

Een gedachte over “Geld verdienen met mobiele datingsites”

Reacties zijn gesloten.