Hackers zetten gegevens bijna 54.000 klanten datingsite Pepper online

Wederom is een Nederlandse datingsite slachtoffer geworden van hackers. De hackersgroep AntiSec laat via AnonymousIRC weten dat ze de gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden van 53.648 gebruikers van datingsite pepper.nl online hebben gezet. Dat bevestigde de datingsite, die in handen is van RTL, aan Webwereld.

De groep heeft op internet een lijst van accounts geplaatst met daarin de data van alle gebruikers. Datingfacts legde ook de hand op de gestolen accountgegevens. Volgens pepper.nl zijn de wachtwoorden versleuteld en kunnen buitenstaanders niet inloggen op de accounts van gebruikers van wie gegevens zijn gelekt. Maar een snelle analyse laat zien dat de wachtwoorden zo simpel versleuteld zijn dat ze  eenvoudig te ontcijferen zijn. AntiSec reageerde vanochtend op Twitter dat de groep in het bezit was van de database van pepper.nl. De hackers waarschuwen dat als zij bij deze informatie konden komen, anderen dat ook konden.

anonymousirchacktrtl

Klanten van Pepper zijn inmiddels per mail op de hoogte gebracht. RTL zegt de oorzaak van de hack te onderzoeken. Het Openbaar Ministerie gaf desgevraagd aan naar deze hack te gaan kijken.

5 gedachten over “Hackers zetten gegevens bijna 54.000 klanten datingsite Pepper online”

 1. en waar op het web ik zou ik deze gegevens dan terug kunnen vinden? ik heb er even op gegoogled, maar ik kom alleen bij waarschuwingen uit. ben als slachtoffer dan ook wel benieuwd wie deze gegevens waar kan vinden en wat er nu met o.a. mijn gegevens wordt gedaan. Graag uitgebreidere berichtgeving!

 2. Het gaat om een plat tekstbestand waarin de volgende gegevens gelekt staan:
  – Voornaam (dus geen achternamen)
  – E-mail adres (volledig)
  – Wachtwoord (gecodeerd, MD5 hash)

  Als gebruiker is het belangrijk om zelf je wachtwoord te wijzigen, zeker als je het wachtwoord ook op andere sites gebruikt.

  De ledendatabase is op diverse plaatsen te vinden.
  Ik heb de link naar de informatie weggelaten, om de privacy van gebruikers niet onnodig te schaden.

Reacties zijn gesloten.