Hoe groot is de datingmarkt in Europa?

Ik krijg regelmatig vragen over de omvang van de datingmarkt. Iedereen weet dat het aantal gebruikers van datingsites nog steeds groeit, maar met welk percentage? Hoeveel mensen zitten er op datingsites? En hoeveel geven ze in totaal uit aan online dating? Voor cijfers en statistieken over de datingmarkt raadpleeg ik regelmatig JupiterResearch.

JupiterResearch is één van de weinige onafhankelijke onderzoeksbureaus die regelmatig onderzoek doet in de online datingbranche. Een aantal vaste experts (waaronder Nate Elliott) monitoren en analyseren de groei van de Europese en Amerikaanse datingmarkt.

Aantal gebruikers groeit snel in Europa
Volgens Jupitergroeit het gebruik van datingsites onder Europese consumentengeleidelijk sinds 2003. In 2006 gebruikte 6 procent van deinternetgebruikers in Europa een datingsite. Dat komt neer op totaal 2,8 miljoen betalende gebruikers. Naar verwachting stijgt dit tot 6,0 miljoen in 2011.
Overigens groeit het aantal gebruikers in de VS eenstuk langzamer. Amerikanen ‘ontdekten’ internet dating eerder dan deEuropeanen en de markt is daar bijna verzadigd.

Totale inkomsten datingsites blijven groeien
In 2007 was de omzet van alle datingsites in Europa bij elkaar 317 miljoen euro. Dit jaar komen de gezamenlijke inkomsten op ongeveer 393 miljoen euro. In 2011 loopt dit op tot 549 miljoen.
De datingmarkt in Europa groeit dus snel, maar nog niets zo snel als in China. De Chinese markt is in 2008 goed voor 63,4 miljoen euro, een stijging van maar liefst 60%!

Snelstgroeiende sites in Europa en VS
Onderzoeksbureau Nielsen – in de persoon van Alex Burmaster – vergelijkt de groei van datingsites onderling. De laatste meting was in februari 2008. De snelstgroeiende Amerikaanse sites waren toen eHarmony (+49%) en MSN Dating (+38%). In Europa timmert Be2 behoorlijk aan de weg. Zij groeiden naar schatting 224% naar 1,63 miljoen leden. Concurrent Parship verwelkomde in een jaar 141% gebruikers erbij, in totaal 1,43 miljoen.

2 gedachten over “Hoe groot is de datingmarkt in Europa?”

Reacties zijn gesloten.