Investeerder achter eDarling koopt aandelen terug van eHarmony

Affinitas GmbH, de overkoepelende organisatie van matchmakingportaal eDarling, kondigt vandaag aan dat haar managementteam en de originele aandeelhouders alle aandelen in Affinitas hebben teruggekocht van eHarmony.

eHarmony verwierf in december 2009 30% aandelen in Affinitas. Nu hebben de bestaande aandeelhouders van Affinitas GmbH deze aandelen teruggekocht. In de deal waren institutionele aandeelhouders, het managementteam en het gros van de particuliere investeerders betrokken.

Het doel was om eDarling en de rest van Affinitas onderdeel te laten uitmaken van de eHarmony-familie. Dat doel is niet gehaald. Oprichter en Managing Director Lukas Brosseder (31) verklaart, “eHarmony was een uitstekende partner en had een belangrijke voorbeeldfunctie voor ons […] In de afgelopen twaalf maanden werd dit doel opgegeven. Wij hebben daarom besloten dat wij Affinitas weer onafhankelijk willen laten opereren.”

Er is ook een wisseling in de wacht in het managementteam. Michael Schrezenmaier, sinds september 2012 CFO van Affinitas, zal het bedrijf samen met de twee andere oprichters Lukas Brosseder en David Khalil leiden. De oprichters werkten onder de vleugels van Rocket Internet, de bekende Duitse investeerder in internetbedrijven.

Het management team van Affinitas: David Khalil, Lukas Brosseder, Michael Schrezenmaier.

Een gedachte over “Investeerder achter eDarling koopt aandelen terug van eHarmony”

Reacties zijn gesloten.