Location-based datingsite Skout haalt $22 miljoen op

Skout logoSkout is een casual datingsite volgepropt met puntensystemen, rewards, badges. De site is er in een web en een mobile variant, en beiden zijn vooral gericht op location based dating. De matches die verschijnen zijn in principe uit je eigen regio. Het gebruik van Skout is gratis, maar de site verdient geld aan allerlei premiums en virtuele goederen die je met een creditsysteem kunt aankopen.

Het business model is daarbij vergelijkbaar aan Badoo. De site leunt iets zwaarder op status-updates, maar heeft verder weinig onderscheidende features ten opzichte van Badoo. Toch wist Skout in de eerste investeringsronde $22 miljoen te verzamelen.

Skout is zoals veel nieuwe websites gekoppeld aan Facebook. Zonder Facebook account kun je zelfs geen gebruik maken van de site. Ook wordt er gecheckt of je Facebook account actief gebruikt wordt. Even een profiel aanmaken en je daarmee inschrijven bij Skout zit er dus niet in. Het voordeel is dat je zo bijna zeker weet dat gebruikers zijn wie ze beweren te zijn. Er is niet – zoals bij Circl.es – rekening mee gehouden dat je liever niet hebt dat je vrienden je zien. Ook oogt de interface wat ouderwets, en soms zelfs een beetje ‘buggy’. De app is vrij aardig, en krijgt redelijk goede beoordelingen in de App Store.

Volgens Christian Wiklund, één van de oprichters, verwijderen ze iedere maand 40,000 gebruikers om bestaande leden spamvrij en gelukkig te houden.

Om de motor draaiende te houden, heeft Skout aan Andreessen Horowitz gevraagd om weer $22 miljoen bij te storten. Andreessen Horowitz is het bedrijf waar Marc Andreessen werkt, de Amerikaanse ondernemer die de internetbrowser uitvond, en investeerde in Foursquare en andere bekende startups.

Met de funding wil Skout een nieuw kantoor nemen waar maar liefst 120 man in kan. Daarnaast willen ze de app en site verder uitbreiden.

2 gedachten over “Location-based datingsite Skout haalt $22 miljoen op”

Reacties zijn gesloten.