Match.com neemt OkCupid over

De eigenaar van Match.com, het Amerikaanse IAC, neemt OkCupid over. Dat laat het bedrijf vandaag weten in een persbericht.

Match.com/IAC betaalt $50 miljoen voor OkCupid plus een bedrag voor toekomstige winsten afhankelijk van de performance, en neemt daarmee een succesvolle gratis datingsite volledig over. IAC probeerde eerder met downtoearth.com de gratis datingmarkt te penetreren, maar deze poging had weinig succes. OkCupid is wel succesvol en het ledenbestand is springlevend, zeker in de Verenigde Staten (80% van de gebruikers komt uit Noord-Amerika). In de laatste 18 maanden is OkCupid een van de snelstgroeiende datingsites ter wereld geweest, en werd daarom interessant als overnamekandidaat. OkCupid verdient vrijwel alleen geld aan advertenties.

OkCupid werd opgericht in 2004, haalde daarna $6 miljoen aan funding op, en wordt nu voor een veelvoud verkocht.

In 2008 was er sprake van dat OkCupid ook in Nederland actief werd. Het is bij een gedeeltelijke uitrol gebleven. OkCupid is vertaald in het Nederlands, maar heeft geen kantoor in Nederland en ook geen Nederlands reclamebureau. Wat de overname betekent voor gebruikers van OkCupid is niet bekend. Ik verwacht voorlopig geen grote veranderingen in de propositie van OkCupid, hoogstens een poging tot upsell van klanten naar Match.com. Volgens IAC zullen de “tegengestelde businessmodellen van Match.com en OkCupid elkaar uitstekend aanvullen”.

Een gedachte over “Match.com neemt OkCupid over”

Reacties zijn gesloten.