Maurice de Hond: 1 op de 5 relaties start via online dating

De groei van leden op datingsites, lijkt nu ook terug te vinden in onderzoeken en statistieken over relaties. Inmiddels vindt meer dan 1 op de 5 (21%) van de mensen een relatie via online dating. Dat blijkt onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van Lexa.nl. De datingsite liet het onderzoek uitvoeren ter ere van haar 10-jarig bestaan. Ruim 6.500 respondenten namen deel waaronder zowel singles als niet-singles.

Dat online dating een groeiende markt is in een wereld met steeds meer singles was bekend. Voor de Nederlandse markt waren hier nog weinig cijfers over te vinden. In het onderzoek is gekeken naar de relaties die mensen in de afgelopen 10 jaar hebben gevormd. Daaruit blijkt dat ruim 1 op de 5 een relatie heeft gevonden via online dating en dat daardoor kroegen, clubs en via familie en vrienden aan populariteit verliezen.

De groei lijkt niet nog uit zicht. Het aantal singles in Nederland groeit, en volgens het onderzoek is een nog iets grotere hoeveelheid singles (23%) op dit moment aan het daten met iemand die zij online hebben leren kennen. Ook bleek dat de helft van de respondenten iemand kent die zijn of haar partner online heeft gevonden, een teken dat het taboe op online dating geleidelijk verder afbrokkelt.

Helaas is in het persbericht over het onderzoek niets te vinden over andere (on- en offline) manieren om een partner vinden. Juist de vergelijking tussen online kanalen en offline ontmoetingsplekken is interessant. Want hoeveel relaties zijn er in de afgelopen 10 jaar niet ontstaan via feestjes of werk? De statistieken over het aantal mensen dat online een date vindt, zeggen daardoor weinig.

Update: Lexa stuurde nog aanvullende informatie uit het onderzoek. Van de mensen tussen 18 en 55 jaar was de verdeling als volgt. Online ontmoetingen staan inmiddels boven vrienden, uitgaan en werk, waar mensen van oudsher het meest hun huidige vriend of vriendin tegenkwamen.

  Afgelopen 10 jaar getrouwd of gaan samenwonen of in een relatie

100%

heeft partner online ontmoet

22%

Andere manieren ontmoet
via vrienden

15%

uitgaan

14%

op werk

12%

via familie

4%

via hobby

6%

via school/universiteit

11%

overig

17%

 

 

Een gedachte over “Maurice de Hond: 1 op de 5 relaties start via online dating”

Reacties zijn gesloten.