Helft van de mensen kent iemand die partner ontmoet heeft via datingsite

Lexa liet in de eerste helft van 2012 een onderzoek uitvoeren door Maurice de Hond onder 6.543 mannen en vrouwen, zowel singles als niet-singles. Belangrijkste conclusie van Maurice de Hond: 1 op de 5 mensen vindt inmiddels een relatie via internet.

Het is al wat lang geleden, maar inmiddels heb ik meer informatie over dit onderzoek. Voor wie daarin is geïnteresseerd: om precies te zijn ging het bij de 21% respondenten die elkaar vonden via internet om mensen die op dat moment of in de 5 jaar ervoor een partner hadden gevonden via internet. Hierin zitten dus ook de mensen die een partner via een andere manier hebben gevonden, maar een ex-partner hebben die ze kennen van een datingsite.

Andere resultaten van het datingonderzoek van Maurice de Hond waren:

  • 1 op de 2 respondenten kent iemand die zijn of haar partner heeft ontmoet via online dating. 2 op de 5 kent een getrouwd koppel dat elkaar ontmoette via een datingsite.
  • 1 op 5 singles was in de periode van het onderzoek aan het daten via internet (23%). Er zijn dus minder mensen die een partner vonden via datingsites (21%) dan singles die een datingsite gebruiken.
  • Singles gaan gemideeld 1.8 keer per maand op date. 1 op de 3 dates van singles tussen 35-54 jaar start online.
  • Binnen de onderzoeksgroep, waren waren jongeren onder de 25 het minst geïnteresseerd in online dating.