Meetic neemt Europese deel van Match over

De laatste dagen was ik in Parijs, dicht bij het epicentrum van de Europese datingmarkt. In één van de voorsteden van de Franse hoofdstad is namelijk Meetic gevestigd. En deze datinggigant maakte via Twitter bekend dat ze één van haar grootste concurrenten overneemt. Match.com is van oorsprong Amerikaans. Dit maakt de overname uniek: normaal gesproken zijn het de Noord-Amerikaanse partijen die Europese overnemen, dit keer is het andersom.

Met de overname is 5 miljoen euro gemoeid. Daarnaast krijgt Match 27% van de aandelen van Meetic. Volgens Le Monde, maakte Meetic een winst van 153,7 miljoen euro in2008. Meetic wordt op de beurs gewaardeerd op 228 miljoen euro.

In het officiele persbericht staat:

Match.com is licensing the Match.com brand for itsEuropean operations to Meetic, and Meetic will optimize the two brandson a market-by-market basis. Match.com’s European operations includeAustria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Italy,Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Switzerland and theUnited Kingdom.

De overname is een sterk staaltje ondernemerschap van Meetic CEO Marc Simoncini.Door de overname heeft Meetic een concurrent minder in Europa.Overigens wel een steeds minder geduchte concurrent. Het marktaandeel van Match was tanende, en het bedrijf leek de grip op deEuropese markt kwijt. Voor een Amerikaans bedrijf zijn de cultuur- entaalverschillen binnen Europa soms moeilijk te doorgronden. Daarnaastwas de Match propositie niet langer onderscheidend. Mogelijk gaatMeetic hier verandering in brengen.

Match is actief in 37 landen over de hele wereld. De groeistrategie van de datingsite verschilt per land. In het VerenigdKoninkrijk is bijvoorbeeld de site groot geworden door partnerships te sluiten metgrote media-bedrijven, waaronder een aantal kranten. De oprichter van Match is Thomas Enraght-Moony. In een interview met de Sunday Times voorspelde hij dat zijn datingsite in 2012 meer dan 1 miljard omzet zou maken.

Match liet via Twitter weten zéér blij te zijn met de overname.

Een gedachte over “Meetic neemt Europese deel van Match over”

Reacties zijn gesloten.