RelatiePlanet neemt OneHello over

Datingsite Relatieplanet neemt concurrent Onehello over. Dit werd vandaag bekend gemaakt door het moederbedrijf van Relatieplanet. Hiermee komt een einde aan één van de oudste datingsites van Nederland. De overnameprijs is niet bekend.

Het Australische RSVP nam OneHello in 2004 over om een aandeel te kunnen profiteren van de groeiende Nederlandse markt. Chris van Tuijl van Relatieplanet meldt aan Webwereld dat er al lange tijd goed contact was met RSVP. “Er is zelfs nog een tijdje zo geweest dat zij Relatieplanet over wilde nemen, dat is toen niet doorgegaan,maar het contact is tussen RSVP en Relatieplanet is gebleven.” Deeigenaar van Onehello, wilde al een tijdje weg uit Nederland. “Het bedrijf had veel marktaandeel verloren en zag geen heil meer in de Nederlandse markt”, aldus van Tuijl.

Relatieplanet, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, haalt Onehello vanaf eind mei uit de lucht. RSVP wil de software achter deOnehello website niet prijsgeven, omdat de rest van de sites van het bedrijf in andere landen daar ook op draait. In feite worden dus alleen de 600.000 profielen van Onehello-leden in één klap overgenomen van OneHello. Slechts 10% hiervan was in de laatste maanden nog actief.

2 gedachten over “RelatiePlanet neemt OneHello over”

  1. Dat is ueberhaupt het aantal actieve leden !! En dat geldt voor veel datingsites.

Reacties zijn gesloten.