StreetSpark is Foursquare voor dating

Gaat location based dating eindelijk doorbreken? Via je mobiele telefoon mensen ontmoeten die bij jou in de buurt zijn. Dat klinkt leuk, maar mensen liepen er tot nu toe niet warm voor. Eerdere initatieven van bijvoorbeeld KPN met Olllo mislukten. Maar StreetSpark gaat daar misschien verandering in brengen.

Met de StreetSpark applicatie voor iPhone kun je mensen in de buurt vinden die dezelfde interesses hebben als jou en compatibel zijn met je gedrag op social networks.
Het werkt als volgt: StreetSpark volgt de locatie van gebruikers die de app hebben geïnstalleerd via GPS en GSM signaal (triangularisatie). Vervolgens wordt data uit social networks van jou en gebruikers in de buurt geanalyseerd. Informatie als Foursquare checkins en Facebook ‘likes’ zijn allemaal ingecalculeerd. Wanneer de dienst een persoon vindt die een goede match zou zijn voor jou, geeft de app een seintje. Vervolgens kun je live chatten om een afspraak te maken. Eigenlijk Foursquare gecombineerd met matchmaking dus.

De laatste toevoeging aan de app is augmented reality. Door via de camera van je telefoon om je heen te kijken, krijg je alle matches gepresenteerd in een laag over de omgeving heen.

StreetSpark is volledig gratis. Om geld te verdienen, wil het bedrijf ook een premium versie gaan aanbieden tegen een maandelijkse vergoeding. Verder zitten een versie voor BlackBerry, Android en Symbian in de planning.

Ik denk dat StreetSpark in Nederland komende tijd nog geen succes zal worden. De applicatie zit goed in elkaar, maar er zijn de nodige privacy issues. Gebruikers blijken ook niet altijd open te staan voor contact met wildvreemden. Er zijn (vooral voor vrouwen) risico’s verbonden aan het afspreken met willekeurige passanten die in de buurt zijn, zelfs als het in theorie goede ‘matches’ zijn. Aan de andere kant is het eenvoudig om iemand te blokkeren en zie je aan iemands Facebook profiel snel genoeg of het om een faker gaat of niet. Dan blijft het nog de vraag wie tijd en zin heeft om op willekeurige momenten met iemand af te spreken terwijl je onderweg bent. Maar de belangrijkste reden dat StreetSpark hier voorlopig niet gaat doorbreken is dat er weinig gebruikers zijn. In Londen ligt dat heel anders. Volgende de London Evening Standard is StreetSpark al “the next trend in dating”. Wordt vervolgd dus.

Een gedachte over “StreetSpark is Foursquare voor dating”

Reacties zijn gesloten.