Gebrek aan goede gratis datingsites

Er zijn in Nederland heel wat gratis datingsites. Als je kosteloos wilt daten heb je de keuze uit tientallen verschillende plekken. Toch is nog geen enkele gratis datingsite enorm succesvol.

In de Verenigde Staten is Plentyoffish.comal jaren marktleider wat betreft de datingsites. De site heeft eensimpel design. Sommige omschrijven de website zelfs als ‘lelijk’. Defunctionaliteit is beperkt. Veel verder dan bladeren door profielen vananderen gaat het niet. Toch wordt de site méér dan 500 miljoen keerbekeken per maand (!). De maandelijkse advertentie-omzet (AdSense) op dewebsite is ongeveer $300.000. Nu zult u misschien denken dat zo’n sitewordt gerund door 50 of 100 medewerkers, maar niets is minder waar: deeigenaar en zijn vrouw zijn de enige medewerkers van het bedrijf.

Waarom lukt het Nederlandse en Vlaamse ondernemers nou niet om ditsucces te evenaren? Volgens mij is er gebrek aan twee factoren die een gratisdatingsite succesvol kunnen maken: aantal leden en functionaliteit.

Als je een enorm ledenbestand hebt, dan trek je hiermee snel nieuwe leden. Hoe meer leden, hoe meer pageviews, des te hoger de advertentie-inkomsten. Ik ken geengratis Nederlandse datingsite die een actief ledenbestand heeftdat groter is dan enkele duizenden. Gratis datingsites die nu wordengestart zijn al helemaal gedoemd om te mislukken. Die kunnen immersnooit meer in korte tijd een groot aantal leden vergaren om hunachterstand op de concurrentie in te halen.

Gelukkig is er nog een andere manier gratis sites zich kunnenonderscheiden: functionaliteit. Helaas beperken de meesten zich echtertot een simpele standaard software met een ingebakken profielensysteemwaarmee gebruikers berichtjes naar elkaar kunnen sturen. De designszijn vaak geïjkt en de manier waarop klanten van de sites wordenbehandeld is vaak onprofessioneel.

Ondernemers die makkelijk geld ruiken, pas dus op. Snel rijk worden meteen gratis datingsite is zo makkelijk nog niet, alle Amerikaansesuccesverhalen ten spijt. Singles die op zoek zijn naar een goededatingsite moeten niet teleurgesteld raken van de eerste ervaringen met gratis dating. Misschien toch maar eens rondkijken op een bepaalde datingsite…?

Lees meer over het verschil tussen gratis en betaalde datingsites op: Betalen voor datingsites – onzin of noodzaak?