Liefde in tijden van Facebook positief ontvangen

Liefde in tijden van Facebook coverLiefde in tijden van Facebook ligt sinds eind vorig jaar in de boekwinkels. Hoe reageren lezers en pers op het boek? Tijd om de balans op te maken.

Liefde in tijden van Facebook beantwoordt actuele vraagstukken over liefde, online dating, verleiding en aantrekking. Ik schreef het samen met Marcelino Lopez, een ervaren relatiepsycholoog die ook nog eens verbonden is aan twee grote (gratis) datingsites in Nederland. Bij het schreven baseerden we ons op interviews met singles en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Vlak na de boeklancering interviewt Sheila Kamerman mijn co-auteur Marcelino Lopez. De recensente voor NRC Handelsblad concludeert dat je met ons boek zélf het vinden van de liefde een zetje in de goede richting kunt geven: “Dat zoiets groots als de liefde is opgebouwd uit toevallige omstandigheden, trucjes en zelfbedrog is niet verbazingwekkend. Een beetje een domper. Maar ook handig om te weten. Zo kun je de liefde een handje helpen.”

In het boek schrijven we ook over een aantal bekende datingsites, soms positief maar vaak ook kritisch. De redacties van twee bekende datingsites, Pepper en Relatieplanet, geven gelukkig goede kritieken. Relatieplanet vatte het als volgt samen: “Soms zie je door de bomen het bos niet meer. […] Liefde in tijden van Facebook zet je op het juiste spoor.”

En dan de lezers van ons boek. De nieuwsgierige zoekenden, de happy singles, de gefrustreerde alleenstaanden, de klikkende online-dater, en al die andere mensen die Liefde in tijden van Facebook lazen in de afgelopen periode. Op Bol.com oordeelden ze positief. Het boek krijgt zonder uitzondering 5 sterren. Ook via e-mail ontvangen we positieve reacties van betrokken lezers, met commentaren die een volgende druk nog beter zouden maken. Trotser hadden we niet kunnen zijn.