LinkedUp! geeft dating via LinkedIn een nieuwe kans

LinkedUp logoDe meeste datingapps zijn gekoppeld aan Facebook, maar de nieuwe app LinkedUp gebruikt informatie van LinkedIn. De app hoopt op die manier betere matches te genereren. Allerlei informatie zoals je functie, school, sector en leeftijd worden opgehaald je LinkedIn profiel. Als je vervolgens andere profiel gaat keuren, zie je ook of je gemeenschappelijke connecties hebt.

Net als op Tinder, kun je zoeken binnen een bepaalde leeftijd en regio. Als premium feature biedt LinkedUp aan om te zoeken op speciale beroepen – speciaal voor diegene die altijd al een kinderchirurg of internetondernemer heeft willen huwen.

De maker startte met het bouwen van de app in mei 2013. Nu zijn er in Noord-Amerika redelijk wat gebruikers, maar in Nederland en België vrijwel geen één.

In Liefde in tijden van Facebook schreven we al over dating via LinkedIn via Hitch.me. Zij gebruikten de koppeling met LinkedIn voor een web-based datingsites. Het idee werd gelanceerd in 2012, maar werd recent gestopt omdat LinkedIn wijzigingen maakte aan de API maar geen ondersteuning meer verleende aan de developers.

Een gedachte over “LinkedUp! geeft dating via LinkedIn een nieuwe kans”

Reacties zijn gesloten.