ohello: datingapp om snel mensen in Amsterdam te ontmoeten

oHello logoDeze week is de lancering van oHello, een nieuwe datingapp van Nederlandse bodem die zorgt dat je binnen een uur een date hebt.

ohello is een app die duidelijk anders werkt dan ander datingapps als Tinder of Lexa. Bij ohello draait het om een snelle ontmoeting. Niet eindeloos swipen en chatten dus, maar binnen het uur iemand ontmoeten in de buurt. Voorlopig alleen in Amsterdam, maar andere (studenten)steden staan op de planning.

Gebruikers krijgen een overzicht van andere leden die binnen een uur willen afspreken. Vervolgens maak je een selectie met wie je zou willen afspreken, en met wie liever niet. Als de mensen uit jouw selectielijstje jou ook willen ontmoeten, dan krijg je direct een kroeg in de buurt toegewezen waar je een uur later dient klaar te zitten voor je ontmoeting.

Het idee van ohello is alleraardigst, het lost een veelgehoorde klacht over Tinder op: mensen die eindeloos willen chatten, maar waarmee het nooit tot een afspraak komt. ohello doet waar datingapps eigenlijk voor zouden moeten zijn: het faciliteren van ontmoetingen.

Het concept sloeg sneller aan dan verwacht. De beta-testgroep breidde al snel uit naar 650 gebruikers. De laatste 2 weken is het aantal gestegen naar 1400 en de afgelopen 24 uur zijn er al 250 mensen bijgekomen. Welk percentage daarvan echt actief is, is volgens de makers nog lastig in te schatten.

De officiële lancering van de app is morgen, maar de app is de laatste weken al uitvoerig getest door een selecte groep van 200 beta-gebruikers.
Die nieuwe gebruikers moesten nog wat drempels over. Zomaar afspreken zonder überhaupt met iemand gechat of gesproken te hebben is zelfs in het relatief veilige Amsterdam wel even wennen. ohello vraagt daarom na een date direct feedback aan gebruikers, bijvoorbeeld of iemand zich netjes heeft gedragen en of die persoon op tijd was. Op deze manier hopen de makers een zelfregulerend ecosysteem van actieve en serieuze daters te creëren.

De mannen achter de app zijn die van het net opgerichte bedrijfje Qlickr, bestaande uit oprichters Daniel Malkin, Brian de Hond en een tweetal ontwikkelaars.

De verwachtingen van de makers zijn positief. Deze week vonden er 50 dates plaats en er lijkt een stijgende lijn in dit aantal te zitten. Grote vraag wordt of ohello momentum weet vast te houden, en nu snel kan doorpakken na de eerste groeispurt.

Een gedachte over “ohello: datingapp om snel mensen in Amsterdam te ontmoeten”

Reacties zijn gesloten.