Pepper (RTL Ventures) volgt mensen op hun date, en doet verslag op Sanoma’s media

Pepper gaat koppeltjes volgen tijdens hun eerste date. Het eerste koppel – Sebastiaan en Emma – deelden al op WTF hoe hun ontmoeting verliep.

De blind date van Sebastiaan en Emma is de eerste in een reeks van blind dates die Pepper organiseert voor singles die actief zijn op het datingplatform. Pepper regelt een leuke locatie en een date. Na afloop interviewen ze beide singles onafhankelijk van elkaar. Sebastiaan en Emma hadden een leuke date, maar staan nog niet te springen: “Wat mij betreft was het niet zo dat de vonken er vanaf spatten, maar je weet nooit wat er nog kan komen”

Pepper is niet de eerste met het idee, maar wel de eerste die het via meerdere sites doet. De date-evaluatie rubrieken zijn talrijk. De bekendste onder Amsterdammers is die van NL20, een uitgave van NLunlimited met lokale uitgaanstips. Ook NRC Lux heeft zo’n rubriek, met een nog wat groter bereik.

Er zijn veel originelere ideeën te bedenken dan deze actie van Pepper, met een veel hogere impact. Ik vraag me af ook waarom Pepper samenwerkt met Sanoma’s WTF en Viva en niet met ‘eigen’ RTL media. Tot nu toe wordt de synergie tussen RTL en Pepper nog onvoldoende benut. Ruil de platte reclamespots nou eens in voor een online/tv concept. Polle de Maagt en ik bedachten meer dan 5 jaar geleden al Niche Taildating. Misschien een goed startpunt voor de volgende brainstorm bij Pepper?