Singles willen wel op singlereis, maar durven nog niet

De zonnige periode in Nederland is aangebroken en vakanties worden weer gepland. Voor mensen met een partner is het meestal logisch dat ze samen op vakantie gaan. Voor alleenstaanden ligt dit wat ingewikkelder. Ga je met vrienden op vakantie? Als die geen zin hebben of niet vrij kunnen krijgen van hun werk, dan worden singlereizen een interessante optie. Op een single reis ga je op vakantie met gelijkgestemden. Een onderzoek van MVSingles laat zien dat singles graag met andere singles op vakantie willen, maar het in de praktijk toch niet doen. Bijna vijftig procent van de mannen en ruim veertig procent van de vrouwelijke singles geeft aan best eens mee te willen op een singlereis maar zegt daar ‘niet aan te zijn toegekomen’.

De single wil dus wel op singlevakantie, maar het lijkt hem aan lef te ontbreken om ook daadwerkelijk te boeken. Mogelijk rust er ook een taboe op reizen voor alleenstaanden. Er kleeft in ieder geval een minder goed imago aan singlereizen dan aan ‘gewone reizen’. Toch lijkt dat onterecht. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste singles positief zijn over hun reis. Meer dan 6 op de 10 singles zouden vrienden een singlereis aanraden.

Wie single is en nog geen vakantie heeft geboekt, kan eens rondkijken bij de verschillende aanbieders van single reizen.