Twee nieuwe location based dating services in Nederland: WithU en Badoo

Wie wil op elk moment nieuwe mensen ontmoeten die in de buurt zijn. Of je nou in de supermarkt, kroeg of op een treinstation bent: overal zijn andere singles te vinden die misschien met jou in contact willen komen. Location based dating (LBD) applicaties koppelen singles die in elkaars nabijheid komen. En die manier van mensen ontmoeten is net zo omstreden als bejubeld.

Een redelijk succesvolle dienst is StreetSpark, die een paar maanden geleden in de UK startte. Sinds kort zn er ook twee andere partijen met een LBD functionaliteit voor de Nederlandse markt.

WithU is een nieuwe dienst gestart door een internetbedrijf uit Amersfoort. Het programma ziet waar gebruikers zich bevinden en wie er in de buurt is. Op dat moment kun je in contact treden. De dienst is nu nog in beta. Het aantal gebruikers is zeer beperkt. Wat het verdienmodel precies wordt is onduidelijk. Op de site staan wel advertentietarieven voor bannerverkoop. Met alleen deze inkomstenstroom gaat WithU het niet redden. Ook qua functionaliteit oogt WithU nog erg mager, het geheel doet denken aan het mislukte Olllo.

Badoo is een redelijk bekende site die snel groeit en ook in Nederland aan de weg timmert. De site is meer gericht op casual dating dan op serieuze relaties, en er zijn meer jongeren actief dan ouderen. Wat dat betreft past LBD wel bij de bestaande propositie en doelgroep. Badoo lanceert daarom een eenvoudige app (voor mobiel én desktop) om te zien welke leden in de buurt zijn. De nieuwe LBD functionaliteit valt onder het betaalde lidmaatschap. Zonder betaling kun je geen contact leggen.

location based dating Badoo