Vreemdgaan is niet vreemd

vreemdgaan_nieuwWe berichten eerder al over een datingsite speciaal voor vreemdgaan. Dat een dergelijke site bestaat is niet zo vreemd. Uit onderzoek van psycholoog Henk Noort blijkt namelijk dat eén op de vier Nederlanders vreemd gaat.

Er zijn verschillende opvattingen over het begrip ‘vreemdgaan’, maar over het algemeen wordt pas van vreemdgaan gesproken als het daadwerkelijk om seks gaat.

Henk Noort onderzocht 1700 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen de 20 en 45 jaar. Van de mannen was 25 procent wel eens vreemdgegaan en van de vrouwen 27 procent. Die cijfers liggen beduidend hoger dan bij onderzoek uit 1991 van het Nederlands Instituut voor Sociaal Sexuologisch Onderzoek (Nisso), waarbij 15 procent van de mannen en 9 procent van de vrouwen wel eens een scheve schaats had gereden.

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, blijkt nu dus dat mannen én vrouwen even vaak vreemdgaan.

Volgens de psycholoog zijn mensen tegenwoordig vrijer dan vroeger en is er meer gelegenheid om vreemd te gaan. “Vroeger kon een getrouwde vrouw hoogstens in bed belanden met de melkboer, maar nu heeft zij evenveel kans als mannen om vreemd te gaan.” Wel benadrukt hij dat beide seksen verschillende redenen hebben om met een ander naar bed te gaan. “Mannen gaan vooral vreemd voor de seks. Ze doen het eenmalig met een ander en alleen als ze zeker denken te weten dat hun vriendin of vrouw er niet achter komt. Vrouwen daarentegen gaan vreemd als ze zich niet begrepen voelen door hun partner of als hij er niet genoeg voor ze is.”

De acceptatie van seks buiten een vaste relatie groeit. Volgens gegevens van onderzoeksbureau Trendbox vindt een minderheid van 39,3 procent van de Nederlanders dat je zonder vaste relatie niet met iemand tussen de lakens moet kruipen en dat is ruim 10 procent minder dan in 1991. ” Volgens Henk Noort wordt vreemdgaan steeds meer maatschappelijk geaccepteerd.

49 gedachten over “Vreemdgaan is niet vreemd”

 1. Zon zwaar woord vreemdgaan,zelf ben ik ook bezet om het maar even zo te noemen.
  Maar vindt het levennaast me relatie dusdanig interessant dat ik opensta voor evt vreemdgaan praktijken. ook al moet ik eerlijkheidsgetrouw zeggen dat ik het nog nooit gedaan heb.
  Als je zeker weet dat degene met wie je vreemdgaat er net zo over denkt dan is het gewoon een spannende ervaring en deels ook wel een fantasie.
  Je moet gewoon niet teveel van die ander verwachten,je hebt samen de zelfde behoeftes en verder hou je gewoon dat wat je hebt en waar je je ook lekker bij voelt.
  Groetjes uit hetoosten van Mark
  (ps mark is natuurlijk ook weer een fakenaam)

 2. Ik ben wel vaker vreemd geweest, maar heb er de 2 a 3 dagen daarna een klote gevoel over, maar een aantal maanden later doe ik het zo weer. Het is niet dat ik geen goede relatie heb maar na 5,5 jaar wil je ook wel eens wat anders ik moet er niet aan denken om de rest van mijn leven met 1 vrouw het bed te delen. Maarja dan moet ik een bikkel zijn en het uitmaken met mijn vriendin.

 3. vreemdgaan overkomt je ik heb er altijd over gescholden maar als je relatie een knelpunt bereikt en je kom iemand tegen waar je je kapot op val is het geen schande.
  vind ik, alleen jammer dat ik en hij echt gek op elkaar zijn geworden maar beide een partner hebben.

 4. verliefd zijn ,seks,genegenheid,zijn op zich zelf staande grootheden.kun je er twee te samen ervaren dan ben je een gelukkig mens.
  mijn opinie over vreemdgaan is dat mensen van nature niet monogame zijn.Dus de edikette van fout is onterecht.
  In het dagelijkse leven zijn het dan ook altijd instituten die beweren dat seks met
  je medemens niet mag zonder hun goedkeuring,met hun daarbij gevoegde eisen.
  ik denk hierbij aan geloofen,bv katoliek of moslim etc , en aanverwante instellingen.
  Ik ben niet tegen trouwen ,voor kinderen is er momentueel geen beter opvang net.
  Maar seks is een natuurlijke behoefte die bv niet gelijk loopt met het aantal kinderen die je hebt of wilt.
  Zolang vreemdgaan in onze maatschappij gebeurd op een wijze waarbij veiligheid en vertrouwen geschonken wordt.
  Zal dit fenomeen niet uitgroeien tot een gedrog van wanhopige seks uitspatting.
  En hopelijk valt het schuldgevoel dan ook mee.

 5. Ik ben vreemdgegaan en het was zo vreselijk spannend en lekker, ik kan het iemand anders niet misgunnen. En ik vond het helemaal niet erg om vreemd te gaan want het was een vrouw die mij 31 jaar eerder kei en keihard had gedumpt om een ander (wat ik toen niet wist), dus het was bij mij alleen maar neuken om schadeherstel. En jemig dat was lekker neuken, zeldzaam zacht en heet. Helaas zat zij in een gammel huwelijk en is ze nu gescheiden. Maar dat haar dochters mij uitnodigden op haar 50e verjaardag omdat ik zoveel voor haar betekende, daar haal ik mijn pensioen wel mee . . .

 6. Ja Ik mail nu al een tijdje met een oudere vrouw.Vrijdag ontmoeten we elkaar voor het eerst ik weet dus niet wat me te wachten staat

 7. hallo

  Ben anderhalf jaar geleden vreemdgegaan en ik heb er nu last van , heb een goed huwelijk en baal als een stekker er van dat ik ooit zo zwak ben geweest.
  Heb zelfs nog 2 keer daarna met em gezoend en daarna kwam m’n verstand weer terug.
  Nooit nooit ga ik dit vertellen ik loop er zelf mee rond eigen schuld dikke bult.
  Maar terug draaien kan niet meer, hier moet ik maar mee leren leven en zo veel mogelijk wegdrukken. Wat me lange nie altijd lukt.
  Balen zeg je eigen stomme stomme fouten

 8. Volgens mijn latere ontdekking ben ik eigenlijk te vroeg getrouwd en kinderen gekregen. En zo rond mijn 35ste was ik opvoedster voor de kinderen, poetsvrouw in huis en als manlief tijd en zin had moest ik klaarliggen, maar hij bekommerde zich weinig om mijn beleving en gevoelens.Daardoor ontstond druk in onze relatie. Bij toeval leerde ik een veel oudre man kennen, waarmee ik lange gesprekken had en hij gaf me het gevoel dat hij wist wat er in mij omging.
  Dus er ontstond bij seksueel verlangen naar hem, dus het initiatief ging van mij uit. Nu hebben we reeds jarenlang een heftige erotische relatie, want wat ik samen met hem beleef had ik nooit voor mogelijk gehouden. We doen het niet vaak, maar als het gebeurt ben ik uelang van de wereld. Ik heb ook nooit geweten dat ik door een man kon klaarkomen(dus zonder mij zelf te helpen) en nu gebeurt het meerdere keren vlak achter elkaar..tot uitputtens toe.
  Ik voel me nu veel beter en het mooie is dat het ook een positieve relatie op mijn huwelijk heeft gehad, waar alles veel beter gaat…dus hebben mijn minnaar en ik besloten onze verhouding langzaam af te bouwen.
  Overigens is mijn man er van op de hoogte en vindt het goed, omdat ik er in positieve zin door veranderd ben…misschien dat vrouwen zich erin herkennen.

 9. inderdaad,vreemdgaan is niet vreemd. Mensen zijn geen monogame wezens,dus komt het voor in de beste huwelijken en in de hoogste maatschappelijke klassen. Zelf ben ik ook een keer vreemdgegaan en ik heb geweldig genoten. Mijn partner is op de hoogte.We zaten in een vreselijke dip die periode,dus vreemd vond hij het niet. Waar ik wel van baalde waren die verliefdachtige gevoelens die ik achteraf voor die persoon kreeg en de verdriet die ik mijn partner aandeed.

 10. Vraagje.. een meisje wil seks met mij maar ze heeft een vriend..
  Ik ken die jongen niet maar ik kan het eigenlijk niet maken om seks met haar te hebben toch?

 11. ja vreemdgaan,speciaal onderwerp.uit eigen ervaring vindt ik dat dit moet kunnen zolang er geen gevoelens aan terecht komen die naarmate je het blijft doen groeien.heb nu zelf een relatievan 3 jaar en ga al anderhalf jaar vreemd,voelt ge u nie goe bij als je ziet hoe de partner er van af ziet heb deze dan ook opgebiecht tegenover mijn man,waar ik beter hadt over gezwegen.eens vreemdgaan altijd vreemd gaan zgg ze awel ben er eerlijk gezegt fier op er bestaat niet beter.afwisseling moet kunnen

 12. Ik ga vreemd, mijn huidige vriend is voor zijn werk soms wel 4 maanden van huis met tussen pauzes van 2 maanden.
  Ik miste hem deze periode ontzettend en had echt behoefte aan intimiteit. Plots kwam ik in mijn dagelijkse leven een hele leuke jongen tegen. En het lukte niet om mijn gevoel te negeren. Aan de ene kant voel ik me vreselijk schuldig. Want ik wil niemand kwetsen en oprecht zijn.
  Aan de andere kant vind ik het heel spannend en voegt het duidelijk iets toe aan mijn leven. Kortom ik ben radeloos en erg in de war.. Want ik hou van m’n vriend en wil hem niet kwijt, ik wil met hem praten, door de telefoon wil ik het niet zeggen en dat is de enige communicatie mogelijkheid… Kortom ik vind het maar lastig. Heeft iemand wijze raad voor mij?

 13. Wat is er mmoier dan vreemdgaan. Volgens mij gaa mn vriendin ook vreemd, ik heb nu 3 jaar verkering en ga ook 3 jaar vreemd met wel 5 verschillende vrouwen die allemaal een partner hebben. Ik voel me steeds minder schuldig en ben dol op mn vreindin. Verandering van Soijs doet eten he?

 14. Ik vindt vreemdgaan het vreselijkste uit de liefde. Daarom hoef ik nooit een relatie. Belazerd worden is de slechtste menselijke trek die er is. En ik schrijf dit er nog bij – Ik ben nooit bedrogen.
  Monogaam tot het bot.
  Laat mij maar elke dag dezelfde soep eten, dat smaakt het best.

 15. Ik vind vreemdgaan lekker en spand tegelijktijd maar we doen het allebij. Wij weten van elkaar dat we vreemgaan. Daarom houd het huwelijk zo goed samen. Onsdat we 2 kinder samen hebben.Daar door is ons huwelijk supper goed.

 16. Boompje-verwisselen, zoals ik het weleens noem, is het leukste spel in het leven dat ik ken. Het flirten, het romantisch samenzijn en het vrijen geven mij het gevoel dat ik echt leef. Mijn vrouw heeft mij gezegd dat als ik iets met een andere vrouw heb, ze dat niet wil weten. Daar zorg ik goed voor. Het is naief om te denken dat je het moet zeggen. Je doet de ander en jezelf veel verdriet. Het moet de sfeer van geheimzinnigheid hebben. Dat maakt het juist spannend.

 17. Het percentage mensen dat ooit in hun leven vreemdgaat, moet veel hoger zijn dan 25% mannen en 27% vrouwen, want het genoemde onderzoek gaat over mensen van 20 tot 45 jaar. Twintigers beginnen dan pas echt en vrouwen pieken rond hun dertigste. Daarnaast worden vragenlijsten altijd sociaal-wenselijk ingevuld. Verder is uit DNA-onderzoek gebleken dat 10% van de kinderen niet van de bedoelde vader is. Diepte-interviews over vreemdgaan zou weleens interessante resultaten kunnen opleveren, m.n. bij vrouwen.

 18. Peter, welke percentages zouden volgens jou realistischer zin? En wat zouden dit soort diepte interviews bijvoorbeeld opleveren?

 19. mensen moeten zelf weten of ze vreemdgaan, ik hecht meer waarde aan de puurheid en liefde tussen 2 mensen. Als dat er niet is kun je net zo goed single zijn en met jan en alleman het bed induiken.

 20. Ik ben al 10 jaar met mijn partner waarvan 7jr getrouwd.
  Sinds een jaar ga ik vreemd, meestal met dezelfde (sex)partner maar een one-night stand is ook vaak gebeurd.
  Ik vind ook dat een mens van nature niet monogaam is. Ik hou van sex, ik hou van mannen….dus doe ik wat ik niet laten kan.

 21. vreemdgaan is voor elke individualist een must geworden. individualisten zijn egoïsten. vreemdgaan hoort erbij ? ik ben breed denkent, maar vreemdgaan is voor bavianen en niet voor ontwikkelde mensen.
  zie het aantal echtscheidingen. we weten het allemaal zoveel beter dan vroeger. we doen het allemaal beter dan onze ouders.
  zij bleven heel hun leven lang samen, nu is dat een sprookje.kinderen och die leren daar mee leven !!! daarom zoveel probleemkinderen. nee dank u . de moderniteit heeft nihilistische levenswijze gecreërd. me-myzelf-and i .

 22. ik ga geregeld vreemd; heb een hele lieve attente man en een leuke relatie maar ik zoek gewoon spanning. Helaas ben ik de laatste keer verliefd geworden op een 11 jaar jongere man; dat was wel even minder maar ook zo erg leuk. Mijn man zal ik niet gauw verlaten en ik vind het ook erg dat ik het doe maar na een paar maanden begint het toch weer te kriebelen.

 23. via second life anderhalf jaar geleden een (inmiddels) alleenstaande vrouw ontmoet, die 22 jaar jonger is dan ikzelf, veel e-mail contact en later ook sms en telefoon. dit contact werd steeds meer opwindend. dit weekend de gelegenheid genomen om haar te bezoeken, was natuurlijk de kat op het spek binden en hebben een etmaal lang een topweekend beleefd, op alle fronten samen op een roze wolk. het voelde goed, maar is het natuurlijk niet, want mijn eigen vrouw weet van niets. zwijgen is voorlopig het middel om mijn relatie niet te laten escaleren, maar het gevoel nu geeft te denken.

 24. Heb nu 5jaar een relatie en ben na drie jaar vreemd gegaan. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik voelde absoluut geen schuldgevoel. Mijn vriend is er nu achter gekomen en is woedend. Hij zegt genoeg van me te houden om te proberen me te vergeven. Ik hou van hem, maar voel nog steeds geen schuldgevoel. Heb ook geen behoefte aan vergiffenis, ik heb immers niets fout gedaan. Ergens heb ik het gevoel dat het moet kunnen. Dat hij het ook heerlijk zou vinden, maar dat hij te vast geroest zit in zijn beperkte denkwijze. Mijn gevoel en hart liggen bij hem, ik zou naast geen ander willen slapen.

  Ik vind het pas echt vreemdgaan als het over gevoelens gaat. Als ik meer voor een ander zou voelen dan voor hem. Niet als het puur om sex en spanning gaat!

 25. Ik denk dat monogamie steeds meer aan terrein zal verliezen. Mensen zijn van nature polygaam (ieder voelt zich wel eens aangetrokken tot een ander), maar ze worden ervan afgehouden de jaloezie van de partner. Wetenschappers hebben echter voorspeld dat jaloezie in de loop van de geschiedenis steeds meer zal verdwijnen, omdat het zijn evolutionaire functie heeft verloren. Vroeger zorgde deze emotie ervoor dat de jarenlange opvoedingsinspanningen alleen ten goede kwamen van de eigen nazaten, maar door het gebruik van voorbehoedmiddelen is dat niet meer nodig. Sterker nog, omdat mensen steeds meer vreemd blijken te gaan, zullen jaloerse mensen vaker scheiden en daardoor minder nakomelingen krijgen. Ik denk daarom dat relaties zich zullen ontwikkelen in de richting, waar het eigenlijk om gaat: emotionele binding, liefde dus! Seksuele binding zal steeds meer verdwijnen. Zolang mensen zich druk blijven maken over vrijen met een ander, zullen veel mensen scheiden. Vrijen wordt steeds meer een uiting van een lichamelijke aantrekkingskracht en voor het uiten daarvan zijn mensen toch maar mooi gemaakt. Jammer dat ik niet nog een paar eeuwen te leven heb: een liefdevolle relatie met een vrouw hebben en in alle vrijheid met andere vrouwen kunnen vrijen.

 26. Ik ben vorige week voor het eerst in mijn leven vreemdgeweest met een prachtige braziliaanse.
  Ik voel me verschrikkelijk schuldig tegenover mijn vriendin maar tegelijkertijd wil ik weer naar die ander. Ik weet niet goed wat te doen, ik woon al 4 jaar samen met mijn vriendin en wil haar niet kwetsen en niet verliezen wat we samen hebben, maar ik wil ook bij M zijn.
  Dat heb ik dan weer, ik ga 1 keer vreemd,(overigens alleen maar zoenen), en ik word meteen verliefd.

 27. Nog even over het percentage mensen dat vreemd gaat (10 juli): ruim een kwart geeft toe dat ze vreemd zijn gegaan, als ze gemiddeld 33 jaar zijn. Een redelijke schatting is dat van de rest ooit ook een kwart vreemd gaat. Dat komt neer op 44%. Waarschijnlijk is er binnen de meeste relaties ooit iemand vreemd gegaan.
  Verder blijkt uit onderzoek dat als je vreemd bent gegaan, je het beter niet kunt bekennen, omdat dan de kans op echtscheiding groot is.

 28. Ik ga ook vreemd. En het is niet voor de sex! Bij ons is het werkelijk de liefde die de bovenhand haalt. We hebben elkaar gevonden toen we moeilijke momenten beleefden in onze relatie. En wat we beiden voor een bevlieging hielden, bleek veel meer te zijn. Langzaam aan komen we op een punt waar we allebei de beslissing zullen moeten nemen of we al dan niet kiezen voor elkaar of voor ons gezin. En dat is heel lastig en niet iets dat je zomaar beslist.

 29. Vreemdgaan overkomt je niet. Verliefd worden dat kan je overkomen. Wat je er vervolgens mee doet is een KEUZE. Als je niet je hele leven met 1 persoon wilt, prima maar ben dan mans/ vrouws genoeg om dit eerlijk te zeggen en je partner ook een keuze te geven. Misschien wil hij/ zij ook wel een open relatie. Vreemdgaan is achterbaks, respectloos en vernederend

 30. Mijn naam is Ano-Niem (vrouw)
  mijn vriend studeert n hamburg voor 1 jaar zelf had ik nooit gedacht dat k zou vreemdgaan omdat ik zelf ook een keer belazerd ben, en ik was er kapot van. een jongen begon te flrten met mij en inderdaad ik dacht kom maar lekker ding wel bezopen tot en met. tot dat mijn vriend gisteren naar nederland kwam ik durfde hem niet te zeggen via de telefoon, we lagen in bed en het schuld gevoel vrat me op. sommig mensen zeiden dat je niks moet zeggen vooral als het een slippertje was, dat was het ook heb geen gevoelens voor deze persoon. Ik ben kapot van mijn daden en dat mijn vriend zo zielig naar huis is gegaan. kortom ik wil dit nooit meer doen.

 31. ik ben mijn ex-vriendin kwijt geraakt aan mijn neef. hij heeft mij in de rug gestoken maar die hoer ook. nu hebben ze een kind samen. ik weet niet wat ik moet doen. ik was niet preuts met haar. mar zij ook nie met mn neef. stel je voor het is mijn kind wat moet ik doen? ik hou nog steeds van die slet niet als hoe het was, maar gevoelens zijn nog sterk. en zeker als je net na twee maanden jilla eruit komt en te horen krijgt dat je meid zwanger is van je neef… ik ben blij dat we allemaal nog leven…
  als iemand een antwoord heeft
  wees alstublieft niet verlegen en doe de van veeel gebroken harten een plezier, alleen een antwoord wil ik, ben ik klaar/.

  namskar, khuda hafiz and Ta-TAa

 32. Mijn man heeft laatst een onderzoek ondergaan met een leugendetector bij de praktijk Legal Connections in Markelo. De achtergrond hiervan was dat ik hem al enige jaren verdacht van een geheime relatie en overspel met een collegaatje. Ik heb hem echter nooit op feiten kunnen betrappen. Onze relatie kwam hierdoor erg onder spanning te staaan. Nu heeft hij afgelopen november aangegeven zo niet verder te willen. Hij wilde bewijs leveren dat hij “clean” was en had zich aangemeld voor een leugendetectie onderzoek.

  Hieruit bleek dat hun relatie weliswaar vriendschappelijk was, maar dat het nooit tot intimiteiten is gekomen. Inmiddels hebben we veel goede gesprekken samen gevoerd en merken dat het met onze relatie weer langzamerhand beter gaat.

  Ik kan het iedereen aanraden zo’n test. Het is heel lastig om op een andere manier je veronderstelde verdenkingen “hard”te maken. Goed dat deze mogelijkheid er is.

 33. Vreemd gaan is makkelijk, zo gebeurd.
  Bij elkaar blijven is moeilijk, vergt veel meer van je.
  Het is achterbaks als je vreemd gaat en je partner dat niet weet. Dan ben je gewoon een leugenaar. Als je het eerlijk verteld en je partner dan ook dezelfde keus geeft, sta je op gelijke voet en kun je elkaar altijd in de ogen kijken.
  Maar vergis je niet, vreemd gaan lijdt vaak tot problemen want er komen toch vaak gevoelens los waa je in eerste instantie niet op gerekend had.

 34. Vreemdgaan is spannend,dat zeg ik uit ervaring.Ik ben 34 en meerdere keren vreemd gegaan en mijn vriendin is er nooit achter gekomen.Een vriend van mij heeft wel zijn relatie kapot gemaakt met het vreemdgaan want die had een erge geslachtziekte mee naar huis genomen voor zijn vriendin.Dat verdient niemand,als ik het tegen mekaar op moet wegen zou ik mensen adviseren niet vreemd te gaan,ten eerste al die enge ziektes waar de dragers je niet voor zullen waarschuwen en de kick van vreemdgaan duurt ook maar effe.

 35. Morgen kan ik vreemdgaan zal ik?
  Ik ben 22 jaar (man) en ik heb al 4 jaar relatie. 3 jaar zijn we gelukking geweest, maar nu hebben we een dippje in onze relatie en slechte sex leven afgelopen jaar. Ik heb nooit een andere partner gehad en om die reden vraag ik me altijd af of er iets meer bestaat. Ik hou van mijn vriendin en ik wil haar niet kwijt. Zij is wel heel erg bang dat ze mij kwijt raakt, omdat ze heel erg van mij houd Ik denk dat ik moet voor mijzelf vreemdgaan om achter te komen wat ik wil en waar ik sta met mijn relatie en mijn gevoelens voor mijn vriendin. Ik ben wel eerlijk en als ik vreemd zal gaan ga ik haar zeker vertelen. Ik wil dat zo ook vreemdgaat en ook achter komt hoe het is, omdat we beiden te snel een serieuze relatie met elkaar hebben en geen andere ervaringen hebben. Dus wat denken jullie Ben Ik een slechte mens. Zal ik moregen vreemdgaan met een persoon die hetzelfde situatie heeft als ik? of niet?

 36. Vreemd gaan is van alle dag en in een eerlijke en open relatie zal dit altijd ter sprake komen.
  Mijn vroew had in het begin van onze relatie al gezegd dat ze het nooit zou accepteren.
  Naarmate de relatie steviger in het zadel kwam en we trouwden werd de openheid en eerlijkheid tegenover elkaar en werd over vreemdgaan ook open en eerlijk gesproken.
  Mijn vrouw had voor onze relatie maar 1 bedpartner gehad, terwijl ik nooit een vaste relatie had ghad, maar door mijn werk was ik altijd overal ter wereld te vinden, met in ieder stadje een ander schatje.
  Hierover ben ik altijd eerlijk geweest.

  Op een doodgewone ontspannen avond kwam het vreemdgaan ter sprake en ik vroeg hoe ze er nu tegenover stond.
  Allebij hebben we ons standpunt daarover uitgepraat en was ze er toch anders over gaan denken en ging meer in mijn weg danken.

  In de natuur gaat ook alles en iedereen over elkaar heen en wie zijn wij om te denken dat we anders zijn dan dieren.
  Omdat we bovenaan de voedselketen staan??

  Beiden zullen we er nooit bewust op uitgaan, maar het kan je een keer gebeuren.

  Bij ons de afspraak om het eerlijk te vertellen en beiden hebben we ook altijd condooms bij ons.

  Het is nog nooit gebeurd, al is mijn vrouw wel heel erg dichtbij geweest en ook dat heeft ze eerlijk verteld.

  Geen kwade gezichten, maar juist 2 weken een ontzettend leuke en opwindende sexperiode gehad.

  Ik snap heel goed dat er relaties aan kapot gaan en dat onze mening niet bij iedere relatie past of op gaat, maar zorg altijd dat je er met je partner over kunt spreken.
  Dat geeft duidelijkheid en als het dan toch gebeurt weet je wat je moet doen.Zwijgen of vertellen, want 1 misstap???, hoeft toch niet alles kapot te maken.
  Zwijgen of vertellen, want 1 misstap???, hoeft toch niet alles kapot te maken.

  Mijn eigen mening is, dat als je het in een relatie nog nooit over vreemdgaan hebt gehad er al iets niet helemaal goed zit.
  We leven in de 21ste eeuw, maar vreemdgaan bestaat al sinds er leven is op aarde.

  Hier zal ook iedereen anders over denken.

 37. Een relatie is zoiets van dat je door dik en dun voor elkaar gaat. Dat is iets psychologisch. Daarnaast doe je allerlei dingen met mensen die niet perse je partner hoeven te zijn. Een mens heeft nu eenmaal een natuurlijke behoefte aan variatie. Dat kan zijn: tennissen, wandelen, persoonlijke gesprekken voeren, uitgaan, dansen, zoenen of vrijen. Op dat laatste ligt van vroeger uit nogal een taboe, omdat er kinderen van konden komen. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die dat taboe doorbreken, of het nou onder de noemer van polyamorie, vrije liefde of swingen is.
  In mijn huwelijk kon dat allemaal niet vanwege de trouwbelofte, hoewel daar niets over sex met anderen in staat. Met mijn nieuwe vriendin heb ik vanaf het begin afgesproken dat we elkaar in dat opzicht geen beperkingen zouden opleggen. Wij hebben een goede relatie met elkaar, maar hebben er geen problemen mee, als de ander een keer met iemand anders vrijt. Wel moeten we dat gewoon eerlijk zeggen. Dat loopt wonderbaarlijk soepel, omdat we allebei niet jaloers zijn. Bij ons is het vrijen echt vrij.

 38. Hoi, Mijn man is ook vreemd gegaan. Vorig jaar had ik het ontdekt… Na maanden heb ik hem kunnen vergeven, maar paar dagen geleden betrapte ik hem weer. Mijn wereld is ingestort… alles is donker! Hij zegt dat hij haar alleen gebruikte om zijn behoeftes waar hij met mij niet genoeg aan had. Ik ben bang dat als ik hem een tweede kans geef dat ik op een dag weer verdriet zal hebben… Ik hou nog wel ontzettend veel van hem, ik wil hem niet kwijt maar ben bang dat ik mezelf kwijt ga raken hierdoor:(

 39. Ik heb net aan mijn vrouw verteld dat ik vreemd ben geweest want ik moest wel. Ik heb namelijk een geslachtsziekte opgelopen en haar gezondheid gaat voor de relatie…

  Ik heb me nog nooit zo geschaamd en het is een onbeschrijvelijk gevoel..van verdriet. Ik dacht ook net als veel mensen op deze site vreemdgaan is spannend en leuk en doet toch geen kwaad..maar jah je praat wel anders als je relatie kapot is..

  Mijn advies doe het niet..maak het uit ga scheiden en doe het dan….

  Ik hoop dat ze me een tweede kans geeft zo niet dan moet ik met dit klote gevoel leven..een harde les maar jah vreemdgangers zijn ook hardleers

 40. Ik heb nu dik 7 jaar met mijn vriend het is echt een sleur geworden. Ik ken hem ook al vanaf mijn 16de dus heb het gevoel dat ik iets gemist heb.
  En ik ga nu bijna 1 1/2 jaar vreemd met een 19 jaar oudere man.

  Ik heb hem ontmoet op mijn werk en daar klikte het. na een 3 maanden waren we samen in een kamer en hebben we een beetje met elkaar gespeeld en dat groeide later uit tot een hevige en geweldige sexrelatie.

  Hij dacht dat hij na 1x sex het genoeg zou vinden maar hij werd verliefd op mij net als dat ik gek werd op hem. Ondanks onze leeftijd verschil is dit echt geweldig.
  Zo geweldig dat we het jammer vinden dat we beide een partner hebben.

  Mijn vriend weet het niet en heeft ook totaal geen idee. Ik voel totaal geen schuldgevoel omdat ik het idee heb dat het totaal niks te maken heeft met wat ik met mijn vriend heb. Ik hoop dat ik dit nog heel lang zal volhouden.

 41. Ik ben een paar maanden geleden ook eenmalig vreemd gegaan. M’n relatie ging niet goed, mijn zelfbeeld daalde sterk hierdoor, toen kwam ik iemand tegen die het weer omhoog haalde, me weer mooi liet voelen, die me liet zien dat ik wel aantrekkelijk was.
  Achteraf had ik er heel erg veel spijt van, ik heb het niet opgebiecht. Ik heb een relatie van bijna 3 jaar en ik weet 100% zeker dat ik hem kwijt raak als ik het vertel. Wel heb ik nu af en toe last van een schuldgevoel. Ik probeer het een soort van goed te maken door liever te zijn voor hem dan ooit tevoren, onze relatie gaat erg goed op het moment en ik weet zeker dat ik zoiets niet nog een keer zou doen. Waarom zou ik de relatie dan kapot maken door het op te biechten?

 42. Ook ik ga vreemd, al 1 jaar lang en ik sta nu op het punt om het uit te maken.
  Er speelt zoveel gevoel met dit alles mee, mijn vriend die ik telkens bedrieg en waarvan ik wel hou, mijn minnaar waar ik op een gegeven moment verliefde gevoelens voor heb gekregen, het hebben van kinderen ja of nee, mijn minnaar zou ze me willen geven, van mijn vriend ben ik eigenlijk niet helemaal zeker aangezien ons sexleven op een heel laag pitje staat, dat was ook al voordat ik mijn minnaar leerde kennen. Ik pas helemaal niet bij mijn minnaar, we hebben beide totaal andere levens maar dat trekt me ook weer zo bij hem aan. De sex is geweldig en bij hem voel ik me aantrekkelijk en vrouwelijk. Hij heeft een vriendin met wie hij niet samenwoont, is al vaker vreemdgegaan dus we zouden toch geen toekomst samen kunnen hebben, daar zouden we ook allebei teveel voor moeten geven en nemen.
  Met mijn vriend kan ik heel veel lachen, voel ik me veilig,we fietsen graag samen en maken graag reizen..alleen de sexlust is helemaal verdwenen, zowel bij mij als bij hem en we kunnen daar allebei ook niet openlijk over praten. De sex is eigenlijk het enige wat ik mis in onze relatie maar blijkt heel belangrijk voor mij nu kom ik achter. Wat moet ik doen?

 43. Ik ga elke maand een keer vreemd met mijn vriend van 45 jaar oud.
  We spreken dan in een motel aan de snelweg af en
  dan wordt er stevig geneukt.
  Zijn vrouw en mijn man hebben we dit natuurlijk niet verteld vanaf omdat dat te veel problemen zou opleveren.
  Het gaat toch alleen maar om de seks….

Reacties zijn gesloten.