Badoo bereikt nieuwe mijlpaal: 150 miljoen leden

Badoo logoVandaag gaat Badoo de grens van 150 miljoen leden doorbreken. Terwijl Facebook nog steeds het snelst groeiende social network is voor mensen die elkaar al kennen, heeft Badoo zich ontpopt tot de grootste site om nieuwe mensen te ontmoeten. Volgens ComScore staat Badoo daarmee wereldwijd in de top 5 van meest bezochte social networks. Ook in Nederland gaat het goed met Badoo, er zijn maandelijks 650.000 unieke bezoekers.

De groei is vooral te danken aan de mobiele telefoon. De app van Badoo zit goed in elkaar, er wordt continu aan gewerkt door een team van tientallen developers. In de VS zijn er inmiddels meer registraties via de mobiele telefoon dan via het web, met 68% van de nieuwe gebruikers die registreren via iPhone, Android of BlackBerry.

De site is nu voor het eerst ook gestart met een advertentiecampagne gericht op de Noord-Amerikaanse markt. De verwachting is dat de groei daarmee een extra impuls krijgt. De bestaande investeerders (de teller staat inmiddels op $30 miljoen aan funding) zijn uiteraard enthousiast. Een van de investeerders zegt op TechCrunch dat hij nog steeds een enorm groeipotentieel ziet. De rek is er dus nog lang niet uit.

Een echte relatiesite is Badoo niet. Het is een site waar veel geflirt wordt, de profielfoto’s centraal staan en de meeste contacten luchtig blijven. Die propositie slaat aan. Misschien moet nieuwe mensen ontmoeten online wel gewoon zo simpel zijn?

2 gedachten over “Badoo bereikt nieuwe mijlpaal: 150 miljoen leden”

Reacties zijn gesloten.