Beursgang Zoosk afgeblazen – oprichters stappen uit directie

Zoosk logo thumbnailDe oprichters van Zoosk treden af als leden van de directie af nu bekend is geworden dat de beursgang van het bedrijf voorlopig niet doorgaat . De datingsite ging op voor een IPO van ongeveer $100 miljoen, gepland voor 2014. Die beursgang werd afgeblazen.

Eén van de oprichters vertelt op Techcrunch dat de marktomstandigheden rond vergelijkbare bedrijven niet goed is geweest. Hij noemt daarbij specifiek Angie’s List and Care.com, beide two-sided marketplaces met een abonnementsmodel die tegenvallende resultaten hebben laten zien.

De vraag is of de enorme groei van Tinder niet ook een rol heeft gespeeld in de beslissing om de beursgang uit te stellen. Het lijkt er op dat Zoosk zich klaar moet maken om de strijd aan te gaan met Tinder en een groot aantal soortgelijke mobile apps als Hinge en Bumble.

Zoosk maakte nog geen winst in 2013, hoewel de groei in inkomsten ten opzichte van het jaar ervoor spectaculair was.

Voormalig CFO Kelly Steckelberg neemt het roer over als CEO van het bedrijf.

Een gedachte over “Beursgang Zoosk afgeblazen – oprichters stappen uit directie”

  1. omschreven dating zoosk is gewoon een wanhoop voor klanten zie het aan mij zelf +- 200 euro verder met punten kopen cadeautjes kopen en versturen ,ik verdenk dat er totaal niets aankomt van mijn berichten en dat in 14 dagen tijd. word tijd dat ik stuk in krant ga zetten over verkeerde werk wijze van deze dating firma 20 euro munten kan ik precies 3 berichten voor doen nog de vraag of ik dan bericht terug krijg ,durft u het aan kom dan bij mijn achter de pc
    en ga uw gang ik wacht op antwoord hoogachtend
    kroezen.

Reacties zijn gesloten.