Blurry People is chatroulette, maar dan slimmer

De oprichters van datingsite Paiq hebben weer iets nieuws gelanceerd: Blurry People. Het gaat om een site waar je volgens het principe van Chatroulette met willekeurige mensen kunt chatten en webcammen.

Chatroulette was begin dit jaar een grote hit in Amerika. Op de website word je binnen een paar seconden verbonden met een willekeurig persoon die achter zijn webcam zit. Als de persoon je niet aanstaat kun je deze wegklikken en krijg je onmiddellijk een ander persoon live in beeld. De site kreeg in Nederland ook aandacht in de tv-show De Wereld Draait Door.

Chatroulette heeft op sommige mensen een verslavende werking, maar gaat op den duur toch vervelen. De meeste mensen op de site (voornamelijke mannelijke bezoekers) zijn niet geïnteresseerd in chatten met willekeurige mannen en klikken weg als ze een man zien. Tegelijkertijd krijgen vrouwen veel aandacht van mannen, maar meestal op de verkeerde manier. Halfnaakte personen zijn schering en inslag. Uiteindelijk zijn de meeste mensen daardoor snel uitgekeken op Chatroulette.

Blurry People chatrouletteMaar Blurry People werkt net even anders: hier zie je namelijk niet wie er achter de webcam zit, totdat je een tijd gechat hebt. Hoe langer je chat, hoe duidelijker het beeld wordt van de ander. Gebruikers van Paiq kennen dit principe al. Doordat je verplicht wordt om even met de ander te praten zou een ander soort dialoog kunnen ontstaan. Daarnaast kun je ook nog feedback geven waardoor je in theorie steeds betere matches krijgt.

In een korte praktijktest lukt het helaas niet om een gesprek langer dan twee minuten op gang te krijgen. Het concept staat of valt natuurlijk met gebruikers die tegelijkertijd online zijn. Misschien lukt het de makers van Blurry People om opnieuw een hype te creëren rondom deze ‘intelligente’ chatroulette. Als er constant veel mensen online zijn op de site zou Blurry People kunnen uitgroeien tot een nieuwe manier van online speeddaten. Tot die tijd is het idee leuk bedacht, maar nog weinig nuttig.

2 gedachten over “Blurry People is chatroulette, maar dan slimmer”

Reacties zijn gesloten.