Datingcultuur verschilt per land

Dating is een internationaal fenomeen. Op Datingfacts spreken we vaak over de Nederlandse en Amerikaanse dating-cultuur. Maar dating wordt in ieder land anders beleefd.

dating internationaal zwedenIn Zweden draait dating om “sex, drank en de mobiele telefoon”. Dit schrijft het Zweedse magazine The Local. Zonder drank zouden er in Zweden een stuk minder baby’s worden geboren. Het mating & dating ritueel is een langzaam proces dat meestal nergens heengaat, behalve naar de slaapkamer.

Duitsers hebben weer een heel andere uitdaging. De Duitse vrouwen lopen massaal vast in hun zoektocht naar Gründlichkeit en trouwen steeds minder vaak. Misschien dat het flirten in de trein gaat helpen om het liefdesleven van de Duitsers weer op de rails te krijgen.

groep datenCanada staat bekend als een sociaal land. Een goede gezondheidszorg en een regering die stukken minder rechts geörienteerd is dan die van buurland VS. Logisch dat groepsdaten het goed doet in Canada. Een groep single vrienden gaat op stap met een andere groep gewillige vrijgezellen. Natuurlijk kon dit al eerder, maar het fenomeen is snel gegroeid sinds de lancering van groepsdatingsite Ignighter.com.

Ook in China – weer een socialistisch land – ziet men voordelen in grote aantallen. Op massale speeddate evenementen proberen white-collar workers aan een partner te komen. De kosten van zo’n avond daten zijn zo’n 10dollar. De evenementen worden betaald uit sponsorgelden van hotels en huwelijksbemiddelingsbedrijven.

De Fransen staan bekend als een romantisch volk. President Sarkozy is misschien wel één van de grootste charmeurs van het land.Hij pakte topmodel en zangeres Carla Bruni compleet in door drie simpele lessen in de praktijk te brengen. Les één: vleierij brengt je bijna overal. De tweede les: zie persoonlijke verschillen als een pluspunt. En de derde les: hou haar in het ongewisse. Zo houdt Sarkozy het spannend. Meer datingtips van de president staan in zijn pas verschenen ongeautoriseerde biografie.

De komende dagen ben ik overigens in Parijs. Eens kijken wat de Fransen hebben opgestoken van de datinggewoontes van hun president…

Een gedachte over “Datingcultuur verschilt per land”

Reacties zijn gesloten.