Twee radio-interviews over online dating (Valentijnsdag 2011)

Afgelopen dagen werd er door de media weer veel aandacht besteed aan Valentijnsdag. Ik was te gast in twee programma’s op Radio 1 waar ik de stand van zaken in de datingmarkt toelichtte. Hieronder twee fragmenten.

Tros in Bedrijf: Ondernemen in de liefde
Nederland telt ruim 2,5 miljoen singles. Een groot deel is op zoek naar een partner, en ondernemers springen hier op in. Dat blijkt wel uit het feit dat er in Nederland zo’n 200 datingsites bestaan en meer dan 300 relatiebemiddelingsbureaus. In Tros in Bedrijf op 12 februari daarom aandacht voor ondernemen in de liefde. In de studio: Eric Klaassen van vergelijkingssite start2date.nl, Paula Steenbergen van relatiebemiddelingsbureau Puur en Frank van Viegen van de gratis datingsite Paiq.nl.

De Gids.FM: Daten via sociale media
Er zijn nog weinig datingsites in Nederland die een koppeling maken met sociale media. In Amerika zie je dit al veel meer. Marco van Duijn vertelt in het programma De Gids.FM over zijn site single.nl, waar je kunt groepsdaten. Ik geloof niet dat groepsdating in Nederland een succes gaat worden. Dat fenomeen is populair in Canada en de VS, en zou best kunnen aanslaan in Zuid-Europa, maar de datingcultuur in Nederland biedt weinig ruimte voor groepsdating, maar des te meer voor een vernieuwend social media datingconcept.