eSjans: van flirt in de supermarkt naar online sjansen

eSjans is een location-based tool waarmee je je (offline) flirt kunt proberen online voort te zetten. Heb je een leuk persoon ontmoet bij de diepvriesdoperwtjes in de supermarkt – of een willekeurige andere plaats – maar het is niet verder gekomen dan een zwoele glimlach of knipoog, dan kun je op eSjans met de rest van Nederland delen waar je een ‘kriebel’ hebt gehad. Je plaatst een korte toelichting over wat er door je heen ging of hoe hij of zij eruit zag. Het idee is dat diegene op wie jij een oogje hebt (of iemand die hem weer kent), deze kriebel ziet en kan reageren.

eSjans is een maand geleden gestart. Volgens oprichter Jaap van Nes is de lancering goed verlopen: “We hebben inmiddels enorm veel over het gedrag en de werking van het platform geleerd, ongelooflijk. Na de lancering via een artikel op Frankwatching hebben we in termen van marketing, PR en communicatie de kaken weer stijf op elkaar gezet en zijn we het product zwaar door gaan ontwikkelen.”

Iedereen die kriebels wil plaatsen op eSjans heeft daarnaast ook een gratis profiel. Met dit profiel kun je vervolgens verder sjansen. Geef aan of je iemand ‘Hot’ vindt (of Not) en stuur bijvoorbeeld een (virtuele) bos bloemen, een kus of stel een grappige vraag. Een korte sjans kan zo uitbloeien tot een leuke online flirt. Deze functie bleek populair: bijna alle leden zijn hiermee aan de slag gegaan, waardoor er al meer dan 5.000 oordelen over mede-eSjansers zijn geveld.

Belangrijk is dat veel mensen het platform gaan gebruiken, anders komt er weinig tractie op een dergelijk platform. Er moest daarvoor nog het een ander aan het product verbeterd worden. Jaap van Nes: “Er is met name aan de ‘stickiness’ gewerkt: hoe zorg je er voor dat mensen die één keer geweest zijn, ook weer terugkomen? Zo is de link met Facebook versterkt, waardoor je Kriebels direct door kunt plaatsen naar je Wall en foto’s vanuit je Facebook kunt importeren. Ook zijn er nu tal van emailnotificaties aan en uit te zetten.”

Als het product verder verbeterd is gaat eSjans zich weer richten op meer bezoekers en intensiever gebruik. Van Nes heeft daarvoor al een aantal nieuwe acties in de pijplijn zitten. “Vanaf 1 april gaan we met een aantal leuke guerilla-acties proberen de eerste grote groep mensen naar het platform (vanaf die dag ook mobiel) te trekken.”

Kriebels plaatsen op eSjans

 

HotOrNot functionaliteit op eSjans

 

De flirtberichten op eSjans heten 'sjansjes'

Een gedachte over “eSjans: van flirt in de supermarkt naar online sjansen”

Reacties zijn gesloten.