Lexa verslaat Relatieplanet en is grootste datingsite van Nederland

Zoals ieder jaar deed ik onderzoek naar de grootste datingsite. Al enkele jaren vechten Relatieplanet en Lexa daar om de eerste plek. In 2007 gaf Lexa al aan dat ze Relatieplanet van de troon wilde stoten, en dit jaar kan de site zich dan eindelijk de nummer 1 noemen.  Lexa groeide dit jaar snel in Nederland dankzij flinke uitgaves aan marketing en promotie.

De data van datingsites zelf is onbetrouwbaar, en daarom gebruikte ik data van ComScore, Alexa en Google. ComScore laat in de afgelopen maanden zien dat Lexa.nl de meeste bezoekers had. Gemeten over de periode augustus-november 2012 krijgt Lexa.nl gemiddeld 223 duizend unieke bezoekers per maand. De Alexa ranking bevestigt deze cijfers. In Google Trends zien we dat de groei zich vooral in de tweede helft van het jaar heeft ingezet.

Het volledige onderzoek naar de grootste datingsite staat op Start2Date.

Ook sprak ik met Stefan van den Berg.

Hij is al bijna 6 jaar verantwoordelijk voor Lexa.nl, en daarom wel eens “Mister Lexa” genoemd door collega’s uit de datingbranche. Uiteraard toont hij zich zeer verheugd over de groei van het afgelopen jaar. “Het feit dat Lexa.nl wordt gezien als nummer één datingsite is een kroon op ons tienjarig bestaan,” licht hij toe. Het was het beste jaar ooit voor Lexa. Belangrijkste reden is volgens hem de succesvolle marketingcampagne. De vorige campagnes waren internationaler ingestoken en bevatten bijvoorbeeld Sex in the City achtige filmpjes. De laatste campagnes zijn Hollandser, echter, en herkenbaarder voor potentiële leden. In de persverklaring geeft van den Berg aan dat innovatie ook belangrijk is: “Productontwikkeling krijgt bij ons veel aandacht en we zijn constant bezig de diensten voor onze members te optimaliseren. De kans iemand te vinden die helemaal voldoet aan alle wensen en/of eisen is hierdoor aanzienlijk.”

4 gedachten over “Lexa verslaat Relatieplanet en is grootste datingsite van Nederland”

 1. Als je zoekt in google trends moet je naast de .nl domeinen ook de meest gebruikte zoektermen gebruiken om een goed beeld te krijgen van de populariteit van de domeinen. Dus naast lexa ook lexa.nl en naast relatieplanet.nl ook alleen relatieplanet invullen. Als je dat doet is relatieplanet nog steeds de grootste. Dat heeft er mee te maken dat google zelf aanvullingen doet tijdens het zoeken en dan wordt dat door veel mensen gebruikt om door te klikken. Zie onderstaande link voor 5 grote sites in Nederland.
  http://www.google.com/trends/explore#q=e-matching.nl%2Bematching.nl%2Bematching%2Be-matching%2Be%20matching%2C%20parship.nl%2Bparship%2C%20lexa%2Blexa.nl%2C%20relatieplanet.nl%2Brelatieplanet%2C%20edarling.nl%2Bedarling&geo=NL&cmpt=q

 2. Zoals ik in het volledige artikel op Start2Date aangeef, heb ik dat ook gedaan (“De ontwikkeling in aantal zoekers gedurende het jaar fluctueert nogal. Daarnaast wordt er ook veel gezocht op de datingsites zonder de landextensie.”)
  Dat zoeken zonder landextensie is waar jij op doelt. En inderdaad, als je ‘relatie’ intypt dan vult Google dit automatisch aan tot ‘Relatieplanet’. Absoluut een voordeel voor Relatieplanet.
  Als ik kijk naar daadwerkelijke activiteit, en een steekproef doe van aantal leden dat online is, dan scoort Lexa bij mij steeds hoger. Let op: het blijft voor mij altijd moeilijk om keiharde conclusies te trekken, omdat ik geen toegang heb tot de echte cijfers.

  Ik heb Lexa gevraagd om ook het aantal daadwerkelijk actieve profielen met mij te delen. Uiteraard is dat een veel betere graadmeter voor activiteit op een site dan het aantal bezoekers.

  Overigens, gefeliciteerd met jullie positie als grootste datingsite voor hoger opgeleiden!

 3. Grappig dat ik dit artikel toevallig tegen kom. Ik had laatst een discussie met een vriend over welke datingsite het grootst was. Van het een kwam het ander en we gingen dus zelfs op internet kijken om te vergelijken welke nou het grootst was. Blijkt dat bij super veel datingsites onbekend is hoeveel leden er zijn, en hoeveel actieve! Kunnen ze geen soort eis stellen dat er in die gegevens kunnen kijken en er een lijn gesteld wordt met welke leden actief zijn en wanneer niet. Ik denk dat voor veel daters nu erg onduidelijk is welke groot is en waar de kans om iemand te ontmoeten het grootst is!

Reacties zijn gesloten.