TMG: Relatieplanet heeft 300.000 tot 600.000 actieve leden

Hoeveel actieve leden datingsites hebben, blijft vaak een mysterie. Weliswaar geven de meeste sites het aantal leden weer op hun homepage of inschrijvingspagina, maar dan gaat het bijna altijd om totaal aantal profielen dat in de database staat.

Tot nu toe is Knuz in Nederland de enige datingsite die in real-time openheid geeft over aantal profielen en werkelijk actieve leden. Datingsite Relatieplanet, vermoedelijk de grootste datingsite van Nederland, heeft nu ook een deel van de cijfers vrijgegeven. Althans, dit deed moederbedrijf TMG na de uitreiking van de Website van het Jaar aan Relatieplanet. In een bericht op het TMG blog staat het volgende:

Elke moment van de dag zijn er duizenden actieve singles online op Relatieplanet. Door het jaar heen zijn er maandelijks gemiddeld 300.000 tot 600.000 singles actief aan het flirten en daten.

In een eerdere post schatte ik al het aantal actieve leden op Relatieplanet met een gemiddelde ratio tussen totaal aantal leden en actieve leden. Toen kwam ik uit op maximaal 600.000 actieve leden. Nu geeft TMG zelf aan dat er iedere maand tussen de 300.000 en 600.000 leden actief zijn op de site, afhankelijk van de tijd van het jaar. De topmaanden qua aantal bezoekers op Relatieplanet zijn december en januari. In april ligt het aantal bezoekers juist heel laag; grote kans dat er dan ook minder actieve leden zijn. Als de cijfers van TMG kloppen, dan zou het betekenen dat Relatieplanet in aantal actieve leden bijna 10x groter is dan Knuz, de grootste gratis datingsite…

Een gedachte over “TMG: Relatieplanet heeft 300.000 tot 600.000 actieve leden”

Reacties zijn gesloten.