Soul2Match op zoek naar kapitaal in de VS

Geen lange vragenlijsten meer. Het is de belofte van Soul2Match, een datingsite in de VS opgericht door Nederlanders. Het algoritme van de datingsite richt zich niet op karaktertrekken, psychologische analyses of een studieprofiel, maar op gezichtskenmerken. De Nederlandse ondernemers zijn nu op zoek naar kapitaal om de site verder te laten groeien.De makers zijn Linda van Liempt en Jorn Eiting. Het ondernemerskoppel heeft gekozen om de site te lanceren in de VS omdat de markt daar zo groot is. En hoewel de site zich op een internationaal publiek richt, is 70% van de leden Amerikaans.

Het ondernemen ging met vallen en opstaan, zo lazen we in het FD. Er meldden zich in het begin bijvoorbeeld leden uit allerlei verschillende landen aan, waardoor een match in de buurt vinden lastig was. De twee oprichters kunnen nog niet rondkomen van alleen de datingsite. Ze brachten samen rond de €100.000 in aan startkapitaal en betalen nu lopende kosten uit extern advieswerk. Onder de streep blijft er nu onvoldoende over om de groeiambities te financieren, dus er wordt actief gezocht naar een financier. Een belang van tussen de 5% en 20% kost €200.000.

Oprichter Eiting geeft aan dat Amerikaans groeigeld de voorkeur heeft: “Nederlandse investeerders gaan voor het hoogste percentage, Amerikaanse voor een klein deel van wat een groter geheel kan worden.” Volgens de ondernemers volstaat het beperkte investeringsbedrag. Eerste doel is gericht aandacht te krijgen in het gedroomde afzetgebied. Van Liempt tegenover FD: “Liever tweeduizend tevreden gebruikers in Californië, dan de vijfduizend die we nu mondiaal hebben.”

De site is nu gratis. Uiteindelijk moeten gebruikers wel gaan betalen, zo’n $10 per maand. Bij 30.000 leden kan Soul2Match zelf de broek ophouden, belooft Eiting.

3 gedachten over “Soul2Match op zoek naar kapitaal in de VS”

  1. Geweldig!!! Ziet er allemaal goed uit jongens. Hoop wel dat jullie meer mensen krijgen dan de 5000 nu mondiaal. Bij pa zag ik dat hij steeds maar een paar (dezelfde) mensen kreeg te zien tot nu toe waardoor je niet zo vaak de site bezoekt. Ik wil ook wel op jullie site daten.

Reacties zijn gesloten.