Badoo laat leden profiel pas verwijderen na 30 dagen

Sommige datingsites balanceren altijd op het randje van wat wel en niet mag. Ze controleren niet goed op fakers, hebben een vaag privacy beleid, hanteren onduidelijke algemene voorwaarden, en gebruiken je gegevens om andere leden binnen te trekken. Badoo is zo’n site.

Het is op Badoo nu niet (meer) mogelijk om je profiel direct te verwijderen. Bij het verwijderen van je profiel (de optie zit verstopt in een van de menu’s) krijg je de volgende mail:

“Op het moment kan niemand je profiel zien en na 30 dagen zal het geheel uit ons systeem worden verwijderd. Als je het per ongeluk hebt verwijderd, dan is er nog een kans om het terug te krijgen. Simpelweg klik op de volgende link om je profiel te herstellen.”

Er zit dus een maand tussen het moment van verwijderen en het moment dat je profiel echt wordt gedeactiveerd.  In die maand blijven de e-mails van Badoo gewoon binnenkomen. Als je in die 30 dagen toch per ongeluk inlogt dan wordt je profiel weer als ‘actief’ gemarkeerd. En dan begint het verhaal weer opnieuw. Of na de 30 dagen je gegevens echt worden verwijderd blijft onduidelijk.

De vraag is of wat Badoo doet is toegestaan. Een uitschrijving is ook een opt-out, dus e-mails sturen zou dan niet meer mogen. In de algemene voorwaarden is niets te lezen over deze ‘opzegtermijn’. Netjes is het in ieder geval niet van Badoo.

8 gedachten over “Badoo laat leden profiel pas verwijderen na 30 dagen”

 1. Badoo is een ROT site, wat hier staat dat klopt! En elke keer dat je je PER ONGELUK aanmeld (na een lokkertje!) plakken ze er weer een maand aan. Én dat niet alleen. Ik had mij uitgeschreven (en daarna uiteraard dat mailtje dat mijn profiel TOCH nog een maand zou blijven, pffff) maar wat de idiote verrassing was was dat ik daarna na 6-7 weken via Badoo tóch nog een berichtje van een kennis van me kreeg. HOE IS HET MOGELIJK? Ik heb uiteraard NIET ingelogd want dan ben je WEER de klos. WURGPRAKTIJKEN NOEM IK DAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik heb uiteraard via de MAIL geklaagd hierover.
  En, ik kreeg GEEN REACTIE.

 2. Heb me al 2 keer afgemeld en nergens last van gehad.
  Kreeg inderdaad dat mailtje en daarmee was t afgedaan.
  En ook alweer aangemeld, ik vind t namelijk helemaal geen rotsite!
  Het niveau ligt daarentegen wel lager dan op Paiq bv.

Reacties zijn gesloten.