DateNu wordt BeWithMe

Be With MeDateNu heet sinds kort BeWithMe.nl. DateNu was één van de grotere gratis datingsites in Nederland. Op BeWithMe.nl was eerder ook al een datingsite te vinden. Toen deze site in 2005 van start ging zagen de mogelijkheden op mobiel gebied er veelbelovend uit.

Volgens de makers van BeWithMe was DateNu toe aan een nieuwe naam. De oude naam paste niet bij het karakter van de site. DateNu is namelijk geen echte datingsite, maar voornamelijk een online ontmoetingsplek. Op DateNu onstonden relaties, maar vooral ook veel vriendschappen. Dit is wat de nieuwe naam volgens de makers ook uitstraalt.

BeWithMe is vanaf de grond af aan opnieuw opgezet. Zowel code als design zijn vernieuwd. De nieuwe site lijkt qua opzet op een profielensite zoals SugaBabes.nl of Floxtar. Ook het creditsysteem is vergelijkbaar.

De eerste indruk van BeWithMe is positief. De site werkt prettig, is relatief snel, en de toepassing van AJAX technieken verhoogt de gebruiksvriendelijkheid. Nadeel voor de serieuze daters is dat er niet streng wordt gemodereerd. De vaste gebruikersgroep van DateNu was vrij groot, daarom zal BeWithMe ook zeker slagen. Maar de nieuwe site is zeker geen bedreiging voor de grotere gratis datingsites.

Update: De nieuwe site is gebouwd op basis van een framework dat geschikt is om allerlei communities op te draaien. Wijnand Top van 4-Dimensions, het bedrijf achter BeWithMe, verwacht daarom dat er in de toekomst meer soortgelijke communities uit de koker van zijn onderneming zullen komen.