Lexa start fotoservice voor datingsites

lexa fotostudioLexa Fotostudio is een nieuwe service voor mensen die een professionele foto van zichzelf willen voor op een datingsite. Voor zo’n 70 euro krijg je een fotoshoot van een uur, inclusief visagie. Flink duurder dan een gewone pasfoto. De fotosessie levert ongeveer 40 foto’s op die je op cd-rom krijgt thuisgestuurd.

In de VS is het al doodnormaal dat je investeert in een goed portret om meer kans te maken op een leuke reactie. Ook in Nederland zie je steeds vaker professionele foto’s op profielen. Heel vreemd is dit niet. Het plaatsen van een goede foto vergroot je kansen. Volgens Nielsen//Netratings is de foto het allerbelangrijkste element uit je datingprofiel. Maar liefst 74% van de online daters kiest op basis van iemands foto.

De fotograaf van Lexa Fotostudio probeert op de foto’s de sterke kanten van mensen te benadrukken. Overigens zijn de foto’s geheel Photoshop-vrij: ze worden niet digitaal nabewerkt.

Voor Lexa snijdt het mes aan twee kanten. Natuurlijk zit er een winstmarge op de foto’s. Daarnaast zorgen betere foto’s voor aantrekkelijke profielen en dus voor meer activiteit en nieuwe leden op de datingsite.

5 gedachten over “Lexa start fotoservice voor datingsites”

  1. Kleine rectificatie: Momenteel kosten 40 professionele foto’s € 59,-. Dit is een introductie-aanbieding. Normaal gesproken zijn de kosten € 65,-. Een vergelijkbare fotoshoot kost gemiddeld honderd euro. Met vriendelijke groet.

  2. Femke, de kosten van de fotoshoot die ik noem zijn inclusief visagie (€15 voor dames en €10 voor heren). Dan kom je dus in totaal op zo’n 70 euro uit.

  3. Alleraardigst…maar na de visagiste haar werk heeft gedaan zie je er niet meer “naturel” uit zoals je er dagelijks bijloopt. Ook visagiste inhuren bij je dates dan?..en professionele ogende foto’s roepen vaak wantrouwen op bij leden omdat ze bang zijn dat het om een faker gaat…Zelf foto’s maken of door een vriend(in) lijkt me dus veel slimmer..en goedkoper ;-)

    Maar goed, binnen het commercieel ingestelde concept van Lexa past dit wel….of het meer klanten oplevert betwijfel ik.

  4. Ronald, deze service zal Lexa niet direct meer nieuwe leden opleveren. Op langere termijn wel meer ‘mooie’ profielen, waarbij je je dus inderdaad kunt afvragen hoe mooi die mensen er zonder visagie nog uitzien.

Reacties zijn gesloten.