iDate 2013: een vooruitblik

iDate 2013 Dating Insider Begin 2013 verzamelt de top van de internationale datingwereld zich in Las Vegas, waar experts en ondernemers vanover de hele wereld zullen spreken over trends, technologie en andere ontwikkelingen. Net als ieder jaar in januari is er dan iDate, de grootste conferentie over de datingmarkt.

Het programma is vrij gevaren; een mix van datingsite-managers, experts en tech-journalisten. De laatste jaren waren er op iDate amper Nederlandse sprekers. Het programma is vrij Amerikaans georiënteerd maar toch kan het interessant zijn om hier als Europeaan heen te gaan. Als het niet voor de sprekers is, dan wel voor het netwerken of de reis naar het warme Las Vegas. Het evenement beslaat twee dagen, 16 en 17 januari, en op de agenda staan meer dan 60 sprekers. Enkele namen zijn noemenswaardig en ik  verwacht dat ze ongetwijfeld een interessant verhaal brengen:

  • Tom Simon, Head of Industry ‘Classifieds & Online Dating’ bij Google
  • Dan Slater, schrijver bij Fast Company
  • Sam Yagan, CEO van Match.com
  • Steve Carter, VP Matching van eHarmony
  • Mark Brooks, internationaal datingexpert van Online Personals Watch
  • Nick Soman, CEO van Likebright

Een terugkerend onderdeel zijn ook de iDate Awards, waar prijzen worden uitgerekend voor o.a. de beste datingsite en meest veelbelovende technologie. De iDate Awards 2012 werd gewonnen door OkCupid. Ik ben benieuwd wie dit jaar de prijs voor beste site in de wacht zal slepen.

Dating Insider volgt dit jaar de voorbereidingen naar iDate en de uitslag van de awards. In een volgende editie van het congres zal ik mogelijk ook zelf één van de sprekers zijn.