Flirt app Blendr gaat mainstream

BlendrNooit gehoord van Blendr? Dan komt de naam Grindr misschien wel bekend voor. Deze app is een hit honder homo’s, omdat je er mee kunt flirten en contact maken met anderen die in de buurt zijn. De heteroseksuele versie van Grindr heet Blendr, en is na een vrij lange in beta te zijn geweest nu wereldwijd voor iedereen beschikbaar.

Volgens de makers is Blendr meer gemaakt voor het vinden van vriendschappen. In principe zou dit kunnen: door het ingebouwde filter vind je eerder mensen met een gelijke interesse, geboorteplaats, geslacht of leeftijd als jij. De ervaring leert dat location-based datingdiensten ook gebruikt worden door vrouwen en (voornamelijk) mannen die uit zijn op seksueel contact. Nu was dat bij de homo-variant Grindr juist de kern van het succes, bij de hetero-variant zullen vooral de vrouwelijke gebruikers tools moeten krijgen om zelf te bepalen wie met ze in contact treedt. De kersverse Nederlandse concurrent Flirtsmart heeft een filter gebaseerd op matchingscore. Of de filters goed genoeg zijn om vrouwelijke gebruikers niet af te schrikken, bepaalt deels het succes van apps als Blendr en Flirtsmart. Nu we twee apps hebben op dit gebied, ben ik benieuwd naar de eerste ervaringen van gebruikers. Een belangrijke andere factor voor succes is de adoptie in de doelgroep. Blendr zal nooit zo snel gaan groeien als Grindr. De eerste honderden actieve gebruikers verzamelen is de grootste uitdaging: zonder andere gebruikers is er nu nog weinig aan.

Er is alleen een Blendr app voor iOS, maar Android gebruikers kunnen via de Blendr Facebook app ook gebruik maken van de mogelijkheden.

6 gedachten over “Flirt app Blendr gaat mainstream”

  1. Ik gebruik Blendr nu sinds kort na er hier over gelezen te hebben. Het valt me nog mee dat best wel wat mensen het gebruiken. Er is nu een handjevol mensen uit mijn regio online (is wel Amsterdam dus dichtbevolkt). Het werkt simpel. Je ziet fotos met een korte bio en kunt direct reageren. Alles is nu nog gratis. Volgens mij verdienen ze aan advertenties in de app.

  2. Ik hoop (en verwacht een klein beetje) dat er een native app van Google voor location based/proximity-dating komt. Wat me opvalt is de afwezigheid van de grote spelers. Bang om hun sites te kannibaliseren?

  3. Apple heeft een techniek gepatenteerd voor location based services. Daarnaast heeft Google al verschillende diensten lopen rondom proximity en location. Denk bijvoorbeeld aan Latitude. Het zou dus best kunnen dat zij zich meer op dating/meeting gaan storten.

    Waarom grote datingpartijen het (nog) niet doen? Productontwikkelingen bij Lexa/Match worden gestuurd vanuit het hoofdkantoor in Parijs van Meetic. Relatieplanet product is sowieso niet veel veranderd de laatste jaren. De echte innovaties komen vaak van challengers in deze markt (bijv. Paiq).

Reacties zijn gesloten.