Limelinq: datingsite voor stadsbewoners zonder kritieke massa

Limelinq logoIn februari werd Limelinq geintroduceerd in Nederland. Belangrijkste doel was mensen daadwerkelijk met elkaar te laten afspreken. De site richt zich daarom speciaal op steden, en je kunt op je profiel al direct aangeven wanneer je vrij bent voor een date. Op die manier willen de makers stimuluren dat er wordt gedate tijdens lunchpauzes en direct na werkdagen bevorderen.

Nu de site enige tijd live staat, is het interessant om te kijken of er al tractie ontstaat. De site richtte zich op een specifiekere doelgroep rond steden om de promotie in de beginperiode makkelijker te maken. Leden door het hele land, dat leek de makers in het begin niet ideaal. De strategie heeft nog niet heel succesvol uitgepakt. Er staan weliswaar bijna 750 leden ingeschreven, maar slechts een deel is actief. Meer dan driekwart van de leden is man. Tractie ontbreekt.

Het belangrijkste op een datingsite is het aanbod. Als dit ontbreekt, zullen nieuwe leden snel afhaken, of na de eerste keer inloggen nooit meer terugkomen. Het is niet de eerste keer dat er te weinig leden zijn op een site, die al een paar maanden live is. In die eerste fase is het allerbelangrijkste: groei!

Limelinq heeft in juni de koers iets gewijzigd. Leden kunnen zich nu eenvoudig inschrijven voor speeddates en single-events via de site en krijgen dan 20% korting. Limelinq werkt hiervoor samen met Speeddaten.nl. Ook deze samenwerking zal zonder massa nooit kassa worden.

Screenshot Limelinq
Screenshot 2 Limelinq