Buitenlandse overnames verwacht bij datingsites

Enige tijd geleden nam het Australische RVSP de datingsite OneHello over. Met de overname wilde RVSP de Europese datingmarkt gaan veroveren. In het NRC Handelsblad laat een woordvoerder RVSP nu weten “niet uit te sluiten dat het bedrijf het bij de overname van OneHello laat”. RSVP is bereid de komende jaren 100 miljoen euro in de Europese markt te investeren.

,,De Nederlandse markt zal nog wel consolideren”, verwacht Meuffels van Match4me, een kleinere site die zich richt op hoger opgeleiden. Ook Van Schagen van Parship, dat deel uitmaakt van het Duitse mediaconcern Holzbrinck, verwacht dat met name de grote internationale spelers zoals het Amerikaanse Match.com en het Franse Meetic niet blijven accepteren dat ze derde of vierde in de markt zijn.

Match.com is onderdeel van het winstgevende Amerikaanse beursfonds InterActive Corp (omzet bijna 200 miljoen dollar). Het bedrijf werkt nauw samen met MSN van Microsoft en is de absolute marktleider in de VS. Het Franse Meetic, sinds vorig jaar ook actief op de Nederlandse markt, verwacht dit jaar zijn omzet te verdubbelen tot meer dan 40 à 50 miljoen euro en wil in september naar de beurs. Het bedrijf heeft al laten weten dat er overnames van andere sites vlak voor of na de beursgang in de koker zitten.

Relatieplanet kocht uit voorzorg vorig jaar alvast de website Iwannadate, waarvan Skyradio aandeelhouder was. Lexa lanceerde in maart dit jaar een Duitse website, binnenkort gevolgd door een site voor de Franse markt. En Match4me en Relatieplanet verwachten allebei binnenkort met een Engelstalige site te komen.

2 gedachten over “Buitenlandse overnames verwacht bij datingsites”

Reacties zijn gesloten.