Plekk: inchecken met nieuwe datingapp uit Nederland

Plekk logoOpnieuw innovatie op het gebied van datingapps afkomstig uit ons eigen land. In de nieuwe app Plekk staan niet festivalsof snelle ontmoetingen centraal, maar draait alles om de plaatsen waar je regelmatig komt.

Plekk is volgens founder Laurens Mes een “incheck app voor singles, die serieus op zoek zijn naar een relatie”. De app is geen Tinderkloon maar zou juist moeten afrekenen met de oppervlakkigheid van traditionele datingapps.

Hoe werkt dat? Je kunt je inchecken op plaatsen in de buurt (net als op Foursquare), maar je kunt bijvoorbeeld ook alvastinchecken op Lowlands of iedere zondag’inchecken’ op het VPRO programma Zomergasten.

Checkt iemand anders ook in op dezelfde plek, dan krijg je dezeman of vrouw als match te zien in je lijst. Bij een wederzijdse like (net als op Tinder en happn) kun je direct chatten.

Gebruikers

De apps voor Android en iOS zijn sinds deze maand beschikbaar. De functionaliteit is nog simpel maar werkt goed. Verwacht nog geen fancy effecten maar een goedwerkende ‘MVP’ die in ieder geval de basisfunctionaliteiten heeft om te verifiëren of het concept gaat aanslaan.

Plekk heeft met name in de steden al wat gebruikers. Het is er nog wel erg rustig dus wil je in het begin snel een match hebben dan kan het lonen om in ieder geval op veel verschillende plaatsen in te checken.

Privacy

Ook aan privacy in de app is gedacht. Je kunt je eigen check-ins altijd weer verwijderen. Ook is het mogelijk je check-ins met een vertraging van 3 uur weer te geven, om te voorkomen dat iemand je direct op zou kunnen zoeken.

Screenshots (Android app)

Plekk datingapp voor Android

3-Android-360x640

Plekk Android

Update:de oprichter van Plekk laat weten dat er in korte tijd duizenden leden zijn bijgekomen. Er wordt nog wel aangeraden om in te checken op plekken waar veel anderen komen. In de beginperiode is zo de kans op een match het grootst.